Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuralsızlık kural olmuş

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:23

Bir toplum için en önemli sorun, adaletin yokluğudur. Adaletin olmadığı toplumlarda, ekonomik, sosyal ve siyasal buhranlar ardı ardına çıkmaktadır. Hiçbir güç, otorite, grup veya kişi, adaletten daha önemli değildir. Hiçbir güç veya kişi, adaletin üstünde bir yere kendilerini konumlandıramaz.

Konulan kurallara, halkın uymasını sağlamak adına cezalar ile halkı terbiye etmeye kalkan, polis, jandarma ve zabıta görevlileri. İlk önce kurallara siz uyacaksınız ki, daha sonra halkın bu kurallara uymasını sağlayacaksınız.

Trafiğe kapalı alanlara motosiklet ve benzeri motorlu taşıtların girmesi yasak. Girenlere ceza kesen bir zabıta görevlisi yada belediye personeline bu yasaklar uygulanmıyorsa bunun adı adaletsizliktir. Halktan da bu yasaklara uymasını bekleyemezsin.

Sabahtan akşama kask uygulaması ve cezai işlem yapan bir polis memuru, mesai sonrasında kasksız ve üstüne plakasız motosiklet kullanırsa, sabahtan ceza yazdığı halktan kurallara uymasını nasıl bekler.

İşin özü adalet dağıtanlar adaletsiz olursa,adalet sağlanmaz.

Kuralı koyanların, kuralları uygulayanların kuralsızlık yaptığı bir sistemde de halkın kuralları uygulamasını bekleyemezsiniz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.