Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 AYDA YAPTIKLARI MI? 

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2024 12:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 12:49

Anket ve saha araştırmaları yapan MLS adındaki araştırma şirketi Cumhuriyet Halk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe belediyeleri ve belediye başkanlarını tespit etmek için yapılan araştırma sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yüzde 63.5 oranıyla en başarılı 4’üncü ilçe belediye başkanı olmuş. Bülten olarak gururla paylaşmışlar. Eee tabi ki ekibinede alın paylaşın demişler, onlarda büyük bir gururla ballandıra ballandıra paylaşmış.
Bunlar neye göre değerlendirilmiş bakmak gerek. Gazetecilik araştırma ister, önüne konulan haber metninin al paylaş olmaz. şimdi gelelim konumuza.
Bu 10 Belediyeden Şişli Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi yeni adayları ile CHP bayrağını tekrar ilçelerinde dalgalandırıyor. Her iki dönem belediye başkanları ise, Çorlu Belediyesi Kuşadası Belediyesi İzmit Belediyesi. Cumhur ittifakı adaylarından bayrağı devralan Üsküdar Belediyesi, Ankara Gölbaşı Belediyesi, Antalya Kepez Belediyesi, Trabzon Ortahisar Belediyesi. Akıl var mantık var, düşünen sorgulayan insanlar bu başarılı belediyeleri görünce düşünmüşlerdir. Neye göre değerlendirildi, kıstas neydi diye sormak isteyen arkadaşlar MLS şirketine ulaşmak istemişler ama siteleri eror veriyormuş.
Şimdi tekrar soralım, yukarıdaki belediyeler neye göre değerlendirildi. Yerel seçimler 5. ayını doldurmamış, sen kalk CHP’nin 14 Büyükşehirin 10 başarılı ilçe belediyesini açıkla, burada sıralama da Nasrettin Hoca’nın ‘ parayı veren düdüğü çalar ‘ sözünün temelinde asıl anlatılmak istenen; istenilen bir şeyi gerçekleştirmek için yapılması gerekeni ihmal etmemek yani tamamen duygusal kuralına göre düzenlendiğine inananlardanım.
Burada bir örnek vereyim Üsküdar Belediyesi 4 ay önce bayrağı almış 4 ayda da bu kadar başarılı olduğu ortaya çıktıysa vallahi bravo. İlkokuldan Üniversiteye kadar okullarda bile ilk yarı 5 ay sonunda, yıl sonu karneleri 9 ay sonunda verilir. Yukarıda belirttiğim gibi belediyelerin durumlarına kısa bir açıklama getirmek gerekirse. Kuşadası Belediyesi’nin başarılı sayılan Belediye Başkanı Ömer Günel’de dahil ya oy oranları düşürmüşler ya da seçmen sayısı artmış ama 2019 seçimlerine göre yerinde saymışlar. İsteyen açar tek tek ilçelere illere bakar.
2024 Mart yerel seçimlerinde Kuşadası'na gelince 102 Bin kusur seçmen var 73 bin 035 kişi oy kullanmış 70 70 bin 716 geçerli oy var Başarılı bulunan Ömer Günel 29.994 oy almış. 2019'a baktığımızda Kuşadası’nda toplam seçmen 85 bin kusur iken bunlardan 67 bin 176 oy kullanmış, 65 bin 676 geçerli oyun 37 bin 793'ünü almış. İlçe nüfusu artarken oy kullanımı 2024’de 2019’u aratmamış. Belediye başkanını da burada düşüşü var icraatta nasıl 4. sıraya geldi. Adayı beton yığınına dönüştürdüğü için mi? Show yapmakta kimsenin eline su dökemediği için mi? Kimse kimseyi kandırmasın, yel kayadan toz alır falan bunları geçeceksiniz…. CHP grup başkan vekili Ali Mahir Başarır yakın zamanda bir konuşmasında ‘ seçimler daha dün oldu ‘diye 4 aylık geçen zamanı dün gibi gördükten sonra …
İYİ Parti Kuşadası Meclis üyesi Levent Eryılmaz daha belirtici açıklama yapmış. Açıklamasında ‘ Ne olmuş ne 4. Olmuş hangi konularda acaba ?? Yediniz mi? Para yok diyorlar işçi ye vermiyorlar. Anketçilere verip sıraya yazdırıyorlar.
Şaka gibi 4.olan belediye de çöpler toplanmıyor. Pislik kokuyor her yer,mallar satılıyor,borçlar gırtlakta. İşçi 2 ayda sadece 10 bin lira alabilmiş, eve ekmek götüremiyor. 5,6,7,8,9,10 olan belediyenin vatandaşının vay haline. MAHALLE YANIYOR BUNLAR SAÇINI TARIYOR Kuşadası halkının aklıyla oynamayın ‘ diyor
CHP Kuşadası’nda kendisini sorgulaması gerekir. Başarıyı neye göre hak etti. 2019’da iktidara geldiğinizde ‘ belediyeyi 300 kusur milyon borç ile devir aldığınızı bağıra bağıra açıkladınız. Şimdi neden açıklamıyorsunuz? Muhalefet sizden belediyenin borcunu, çekilen kredileri, satılan taşınmazları açıklamanızı istedi, sonunda süre dolmak üzere iken verdiniz. Peki Kuşadalı hemşerilerine neden açıklamıyorsunuz, açıklamak bu kadar zor mu?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bu konuda hassasiyet göstermesi gerekir diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.