Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tartışmalı Yapı Kayıt Belgeleri iptal edildi

Bir süredir bir çok usulsüzlük ile gündeme gelen Soğucak’taki Bera Çiftlikköyü Sitesinde tartışmalı Yapı Kayıt Belgeleri iptal edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 10:13
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Tartışmalı Yapı Kayıt Belgeleri iptal edildi

Soğucak Mahallesindeki Bera Çiftlikköyü Sitesinde imar usulsüzlükleriyle ilgili iddialar gündeme gelirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü, Yapı Kayıt Belgeleri İnceleme Komisyonu tartışmalara konu Yapı Kayıt Belgelerini iptal etti. Bir süredir sosyal medyada gündemde olan sitede ki diğer iddialarla ilgili inceleme ve soruşturmaların ise sürdüğü öğrenildi.

“İMAR HİLESİ YAPILMIŞ”

  Sitedeki bir vatandaşın vekili Ali İhsan Kılınçkaya, ilgili kurumlara yaptığı başvuruda, bir dizi iddiayı gündeme getirdi. Kılınçkaya’nın yaptığı başvuruda şu iddialar yer aldı;

**Vaziyet planına göre 47 olan parsel sayısı imar hilesi ile 48’e çıkarıldı. Bazı parsellerin kullanım alanı, ortak kullanım alanları gasp edilerek genişletildi.

**Yapılan inşaat imalatlarının büyük bölümüne tamamlanıncaya kadar göz yumuldu. Şikayet üzerine tamamlanan ve yasalara aykırılığı belediye ekiplerince tespit edilince de tutanak tutuldu.

** 10 Metrekare olması gereken su deposu ve üzerine yapılan bekçi kulübesi, 700 metrekareye çıkarıldı.

**Belediye Şehircilik ve İmar Müdürlüğüne verilen sahte imzalı muvakafatnameler ile vaziyet planları değiştirilerek haksız kazanç sağlandı. Yapılan bu değişiklikleri yasallaştırmak için Yapı Kayıt Belgesi alındı.

BELEDİYE “ŞİKAYET EDİN”

Konuyla ilgili olarak ADANIN SESİ’ne bilgi veren belediye yetkilileri ise “Söz konusu sitedeki Sahte evrak ve imzalar kullanılarak belediyede bazı işlemlerin yapıldığı, İmara aykırı büyük oranda yapılaşmayla gidildiği ve alt katların şikayet üzerine toprakla kamufle edildiği, usulsüz yapı kayıt belgesi hazırlandığı iddiası varsa doğrudan Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na şikayet edilmeli. Belediyemizde sisteme giren her şey bakanlıkça onaylanıyor. Belediye çalışanlarının evrakta bir değişiklik yapması mümkün değil” dedi.

Binalar tamamlanıncaya kadar kimse görmemiş

Resmi kayıtlara göre bu yapının 10 metrekare olması gerekiyor.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.