Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertürk: Meclis üyeliğinden de istifa etmeleri onurlu davranış olur

İYİ Parti  Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Başakçı’nın görevden alınması sürecinde partiden istifa eden Hayati Atlı ile Ali Aydın’a meclis üyeliğinden de istifa etmeleri çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 13:30
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Ertürk: Meclis üyeliğinden de istifa etmeleri onurlu davranış olur

İYİ Parti'de Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Başakcı görevden alınma süreciyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk,  partilerinden istifa eden Meclis Üyeleri Hayati Atlı ile Ali Aydın’a sert sözlerle yüklendi. Ayrılanların, partinin kurumsal kimliğine ilişkin ağır eleştiri ve ithamlarda bulunarak, tam bir vefasızlık örneği sergilediğini dile getiren Ertürk, “Şahsi menfaatlerini ön planda tutarak yaptıkları tek taraflı yorumlarla tabanımızı yanlış yönlendiriyorlar” dedi.

İLÇE BAŞKANI OBJEKTİFLİĞİNİ YİTİRMİŞTİ

Yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlanmasına karşın, sonrasında meclis üyeleri arasında uyuşmazlıkların başladığını, birleştirici ve uzlaştırıcı bir tavır sergilemesi gereken ilçe başkanı Başakçı’nın taraflı ve kişiye bağlı davrandığını söyleyen Ertürk, “İlçe başkanı görevden alınabilir mi? Alınabilir. İl başkanı da görevden alınabilir. Yani bu partiye olan bağlılığı sonlandırmaması gerekir. Görevden alınır alınmaz istifa etmek, bunların partiyle bir alakası kalmamış” dedi.

ONURLU BİR DAVRANIŞ İÇİM MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMELİLER

Partiden istifa eden meclis üyelerine de çağrıda bulunan Ertürk, “İstifa eden iki meclis üyesi arkadaşımız, bu partinin üyelerinin oyları ile meclis üyesi seçildiler. O zaman onurlu bir davranış yapmak istiyorlarsa meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.