Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vicdansızlığın bu kadarına pes!

Bunun adı vicdansızlık!! Kuşadası Belediyesi, görevi başında metan gazı patlamasında ağır yaralanan  işçi Serdar Karşal'ı,  maddi ve manevi tüm haklarından vazgeçmediği için tedavisine katkı vermedi.   

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 13:23
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Vicdansızlığın bu kadarına pes!

CHP’li Kuşadası Belediyesi görev başındayken yaralanan işçisini tedavi ettirme desteği karşılığında tüm haklarından vazgeçmesini istedi. Önüne konulan Feragatnameyi imzalamayan işçi kaderine terk edildi. Belediye Temizlik işçisi  Serdar Karşal’ın yaralandığı olay, geçtiğimiz 5 Haziran günü meydana geldi. Bir sitenin makine dairesinde ilaçlama yapılırken meydana gelen patlamada Serdar Karşal ile Ferman Güzhan yaralandı. Vücudu ve ellerinde yanıklar oluşan Karşal’ın ilk tedavisi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi'nde yapıldı. Ancak ellerinde meydana gelen deformasyon ve ağır yanıkların tedavisi için yeterli donanım olmadığı için özel hastaneye yönlendirildi.

HASTANE PARA, BELEDİYE HAKLARINDAN VAZGEÇMESİNİ İSTEDİ

İ

Ellerindeki yanıkları ameliyat ettirmek için İzmir’deki bir hastaneye başvuran Karşal, karşısına çıkarılan katkı payı miktarını ödeyemeyeceğini görünce, çalıştığı Kuşadası Belediyesi’ne başvurarak destek istedi. Ancak, belediye yetkilileri talihsiz işçiye tedavisine katkı yapılabilmesi için Feragatname imzalaması koşulu getirdi. Karşal, “İlaçlama sırasında meydana gelen kazada yaralandığım için Kuşadası Belediyesi’nden herhangi bir maddi ve manevi tazminat, her hangi bir alacak talep etmeyeceğim” ifadelerinin yer aldığı Feragatname’yi imzalamadığı için de kaderine terk edildi. Tedavisine katkı yapılmadı.

EŞ DOSTTAN ALTIN PARA ALDI

Kazanın meydana geldiği günden bu yana acı çektiğini, ellerini kullanamadığını söyleyen Serdar Karşal, “ADÜ’de tedavi imkanı olmayınca, ameliyat için İzmir’de bir özel hastaneye geldik. Bizden belli bir ücret talep ettiler. Bunun üzerine çalıştığım Kuşadası Belediyesi’ne başvurdum. Benim önüme tüm haklarımdan vaz geçtiğimi, bundan sonra da hiçbir hak iddia etmeyeceğimi belirten bir belgeyi getirerek imzalamamı istediler. Aksi taktirde tedavime katkı sağlanmayacağını söylediler. Ben de yasal haklarımdan vazgeçmediğim için belgeyi imzalamadım.Ameliyat için gerekli parayı eş dosttan, akrabalardan aldığımız borç altın ve para ile temin etmeye çalıştım” diyerek kendisine sahip çıkmayan belediye yönetimine tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.