Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Psikoloji sadece bireyleri değil, toplumu da etkiliyor

Kuşadası’nda açılışı yapılan Ada Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi psikologlarından Hazal Sansür,  “Savaşlar, pandemiler, ekonomik krizlerle boğuştuğumuz bu stresli çağda, psikoloji sadece bireylerin değil, toplumların refahını etkileyen bir faktör haline geldi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 13:52
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Psikoloji sadece bireyleri değil, toplumu da etkiliyor

Kuşadası’nda psikolog Hazal Sansür ile psikolog Ezgi Çiçek’in birlikte danışanlarını kabul edecekleri  Ada Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi. Merkezin açılış kurdelesini Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ethem Kerim, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Psikiyatrist Uzman Doktor Süleyman Gündüz’ün kestiği merkezin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.  

YILLARDIR KURULAN BİR HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Açılışta bir konuşma yapan Psikolog Ezgi Çiçek, çok mutlu olduğunu belirterek, “Sizlerin yanımızda olması bizler için en büyük destek. Alanımız çok kıymetli ve Hazal Sansür ile birlikte işimizi çok severek yapıyoruz. Dileğim, Kuşadası için çok güzel işler başarmak” dedi. Yıllardır kurulan bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Psikolog Hazal Sansür ise, “Merkezi ilmek ilmek işleyerek çok büyük bir emekle açtık. Süleyman Gündüz hocamız başta olmak üzere, eğitimimiz süresince yanımızda olan hocalarımızın destekleriyle mesleğimize kattığımız birikimlerimiz ile bugün çok güzel bir noktaya geldiğimize inanıyorum” dedi.

BİREYLERİN RUH SAĞLIĞI TOPLUMUN REFAHINI  ETKİLİYOR

 Sağlıklı bir toplumun bireylerin zihinsel ve duygusal yönden iyi olmasına bağlı olduğunu söyleyen psikolog Hazal Sansür, “Savaşlar, pandemiler, ekonomik krizlerle boğuştuğumuz bu stresli çağda psikoloji sadece bireylerin değil, toplumların refahını etkileyen bir faktör haline geldi. Stres, depresyon, kaygı gibi zihinsel sorunlarla, bireylerin fiziksel sağlığının bozulması doğal olarak toplumu da etkiliyor. Sağlıklı ilişkiler, başarılı iş yaşantısı, iletişim becerileri, empati kurma, problem çözme yeteneklerini arttırmak ne kadar bireyleri etkiliyorsa da, bir o kadar da toplumu da etkiliyor. Böyle önemli bir dönemde psikolojik danışmanlık insanların sadece kişisel gelişimi için önem taşırken, toplumsal refahı da etkiliyor. Biz de meslektaşım Ezgi ile toplumun genel refahını arttırmak için kişilerin psikolojik ihtiyaçlarına odaklanmayı hedefledik. Ada Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi olarak insanların zihinsel sağlıklarını güçlendirmesine yardımcı olurken şehrimizin, toplumumuzun refahına da katkıda bulunmayı önceliğimiz olarak belirledik. Bu nedenle sloganımızı ‘Sizin ruh sağlığınız bizim önceliğimizdir’ olarak belirledik” dedi.

ADA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ

Kuşadası Türkmen Mah. Candan Tarhan Bulvarı üzerinde faaliyete başlayan merkez, 7’den 70’e herkese psikolojinin her alanında destek sağlıyor. Bireysel, çift, aile ve grup terapisi uygulanan merkezde yüz yüze ve online olarak çocuk, ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı alanlarında psikolojik danışma hizmeti de veriliyor. Alanlarında başarılı Psikologlar Hazal Sansür ve Ezgi Çiçek rehberliğinde sunulan danışmanlık hizmetlerinde ruh sağlığı alanında, insanlara zihinsel ve davranışsal süreçlerinin anlamlandırılması, incelenmesi, farkındalık kazanılması ve yaşanılan sorunlarla başa çıkabilme yöntemlerinin geliştirilmesine yönelik profesyonel psikolojik destek sağlanıyor. Merkezin uygulamaları arasında Psikoterapiler ve Testler, Oyun Terapisi, Aile Danışmanlığı, Grup Terapisi, Sanat Terapisi, Çift Terapisi ana başlıkları altında psikolojik destek sunuluyor.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.