Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ormanlara giriş yasağı başlıyor

Aydın Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında,1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişi yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 16:34
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Ormanlara giriş yasağı başlıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan orman yangını risklerini göz önünde bulunduran  Aydın Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu bir dizi karar aldı. İl genelindeki ormanlık alanların tek tek sıralandığı açıklamada, sınırları belirtilen ormanlara ve ormanlık alanlara girişlerin, 01.06.2024 - 31.10.2024 tarihleri arasında yetkili makamların iznine tabii  olmasına karar verildiğinin altı çizildi.

VATANDAŞLAR SADECE PİKNİK ALANLARINDAN YARARLANACAK

Yapılan açıklamaya göre;

**Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabilecekler.

**Orman içi ve kenarında her türlü yanıcı, parlayıcı, patlayıcı, tutuşturucu atık malzemeler, inşaat atıkları ve hafriyatı, cam türü atıklar vb. bırakılması yasak.

**İl genelinde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği sırasında her türlü dal ve bitki örtüsünün yakılması yasak.

**Orman İdaresi, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve Belediye Zabıta birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, 

**Mahalli Mülki Makamlarca izin verilen sahalar ile izinli kamping alanları dışında Aydın genelinde 01.06.2024- 31.10.2024 tarihleri arasında çadır kurulması ve kamp yapılması yasak.

**Kolluk güçleri vatadaşları,Tarım Müdürlükleri, Ziraat Odası Başkanlıkları çiftçileri yangınlara karşı bilgilendirecek, yangın riski yüksek günlerde uyaracak. Cami imamları cami hoparlörlerinden ateş yakılmaması için çağrı yapacak.

MİLLİ PARKA GİRİŞ SERBEST

Alınan karar çerçevesinde Koçarlı Adnan Menderes Şehir Ormanı, Dilek Yarımadası Milli Parkı Tescillenmiş Piknik ve Mesire Alanları’nın yasak kapsamında olmayacak. Turizm ve sportif faaliyetlerde bulunanlar ise gerekli tüm önlemleri aldıktan ve gerekli izinleri aldıktan sonra girişlerin yasaklandığı alanlarda faaliyette bulunabilecekler. Kritik hava durumlarında ise gerektiğinde ek yasaklama getirilebilecek.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.