Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motosikletler önemli bir sorun haline geldi

Aydın’da ölümlü kazaların yarısının, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 64’üne motosikletlerin karıştığını açıklayan Aydın Valiliği, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 13:42
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Motosikletler önemli bir sorun haline geldi

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ildeki motosiklet sayısının 218 bin 480’e ulaştığı, bununda motosikletlerin karışmış olduğu trafik kazaları da artışa etki yaptığı hatırlatıldı. 2024 yılının ilk 9 ayında il genelinde motosikletlerin karıştığı 14 ölümlü, 2 bin 353 yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Seyir halindeki araçların aralarından geçerek ilerlemek, yayalar için ayrılmış yolları kullanmak, hatalı şerit değiştirmek, önündeki aracın sağından geçmeye çalışmak ve kavşakta geçiş kurallarına uymamak bu kazaların en önemli sebepleridir” denildi.

60 BİN SÜRÜCÜYE CEZA

Valilik açıklamasına göre; Motosiklet kazalarının yoğun olduğu güzergahlarda sabit ve seyir halinde yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan 60 bin 759 sürücüye cezai işlem uygulandı. Denetimler için Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (KGYS) ve İnsansız Hava Araçlarının (Drone kullanılmayı başlanmasıyla kask kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, trafik ışıklarına uyulması konusundaki denetimler arttırılarak kazaların önlenmeye çalışıldı.

KASKIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Motosiklet sürücüleri için koruma gözlüğü ve kaskın önemine de dikkat çekilerek,”İlimizdeki Motosiklet kullanıcılarının hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ve kask kullanımı başta olmak üzere diğer tüm trafik kurullarına uymalarını hatırlatır, denetimlerimizin artarak devam edeceğini kamuoyuna saygıyla sunarız” uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.