Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Park yine Allaha emanet

Kuşadası yangını sonrası Milli Parkın ziyarete kapatılması çağrıları üzerine toplanan İlçe İdare Kurulu, Milli Parkın araç kapasitesi kadar girişlere açık olmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:26
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Milli Park yine Allaha emanet

Selçuk’ta başlayıp Kuşadası’na kadar uzanan yangın sonrası Sivil Toplum Örgütleri ile duyarlı vatandaşların, “Yangın riski bulunan dönemlerde Milli Park ziyarete kapansın” çağrısı karşılık bulmadı. Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik  başkanlığında toplanan İlçe İdare Kurulu, “Araç kapasitesi dışında içeriye hiçbir surette araç alınmaması” kararı aldı.Olası bir yangında koylardaki araç ve insanların nasıl tahliye edileceğiyle ilgili açıklama yapılmazken, koylarda araç parklarıyla ilgili detayların ise altı çizildi. 

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Olağanüstü toplanan Danışma Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın olası orman yangınlarından korunabilmesi ve çıkması muhtemel yangınlarda Milli Park içerisinde bulunan vatandaşların kolay tahliye edilebilmesi amacıyla  olağanüstü olarak toplanmış olup, toplantı sonucunda aşağıdaki kararların alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1.Araç kapasitesi dışında içeriye hiçbir surette araç alınmaması,

2.Milli Park içinde yer alan yerli ve yabancı turizme açık günübirlik kullanım alanı olarak belirlenen 4 koy içerisinde bulunan (İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Karasu Koyu) otopark alanları dışında hiçbir yerde araç parkına izin verilmemesi,

3.Yerli ve yabancı turizme ait günübirlik kullanım alanı olarak belirlenen 4 koy (İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Karasu Koyu) dışında hiçbir yerde piknik yapılmasına izin verilmemesi,

4.Yukarıda sayılan ve düzenlenen önlemleri aykırı davranan mukavemet gösterenler ya da uymayanlar hakkında 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre gerekli işlemlerin yapılmasına araçların çekici marifetiyle çektirilmesi yönünde kararlar alınmıştır.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.