Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Park spor yapana yasak, ranta serbest

Araç ve piknikçiye açık olan Milli Park’ta sabah yürüyüşü, koşu ve bisiklet aktivitelerinin yasaklanması protesto edildi. Kapıda toplanan vatandaşlar “Rant için açık olan kapının, spor yapanlara kapanmasını protesto ediyoruz” diye  tepki gösterdi.  

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 11:20
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Çevreciler ile duyarlı vatandaşların yangın riskinin yüksek olduğu günlerde ziyarete kapanmasını istediği Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı, araç girişlerine kapatılmazken,  sabah yürüyüşü, koşu ve bisiklet aktivitelerine kapatıldı. Gerekçe olarak ise yangın ve güvenlik riski gösterildi. Bu sabah 07.00’de Milli Park girişinde eylem yapan Güzelçamlı Mahalle sakinleri yasaklamanın mantığını anlayamadıklarını belirterek, “Yaz aylarında saat 08.00’dan sonra yoğun insan ve araç trafiği yaşandığı için bu saatten önce sabah sporu için yürüyüş koşu yapıyoruz. Yangın ve güvenlik bahane edilerek sabah girişlerimiz yasaklandı. Rant için açık olan kapının, spor yapanlara kapanmasını anlayamıyoruz. Binlerce aracın girişine izin vereceksiniz, bütün gün binlerce insan giriş yapacak, bu milli park için tehlike yaratmayacak; trafik başlamadan spor amaçlı yürüyüş yapanları ise tehlike olarak göreceksiniz. Bu yanlış karar hemen geri alınmalı” dedi.

“SPORCU GİRİŞİNE DEĞİL, ARAÇ GİRİŞİNE KAPATIN”

Park kapısında toplanan vatandaşlar ellerinde “Biz sadece spor yapmak istiyoruz”, “Ranta açık, spora kapalı”, “Sporcu girişine değil, araç girişine kapatın”, “Dalga mı geçiyorsunuz?Yüzlerce araca serbest, yürüyüşçüye yasak” pankartları taşıyarak, bunun bir başlangıç olduğunu, kararın geri alınması için mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.