Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat sektörü turizme savaş açtı

Turizm sezonunun oldukça hareketlendiği bu günlerde, inşaat yasaklarına rağmen Kuşadası inşaat sahası gibi. Üstelik 24 saat aralıksız çalışılıyor ve müdahale eden kurum yok.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 14:48
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
İnşaat sektörü turizme savaş açtı

Son yıllarda dağı taşı betona teslim edilen Kuşadası’nda inşaat sektörü turizme savaş açtı. İnşaat yasaklarında yetkinin Valiliğe geçtiğini fırsat bilen inşaat sektörü, faaliyetlerini aralıksız olarak 7/24  sürdürüyor. Kurban Bayramı ve aşırı sıcakların bastırması üzerine Kuşadası’na akın eden yerli ve yabancı misafirleri, beton mikserleri, hafriyat kamyonları, iş makineleri karşılıyor. 

"TURİZMİN BİTMESİ İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR"

ADANIN SESİ’ne konuşan bir turizmci, “Kuşadası’nda turizmin bitirilmesi için her şey yapılıyor. Örgütlü bir kötülük var. Turizmin oldukça hareketlendiği bir zamanda eski Kısmet Otel alanında, çevredeki restoranlar ve otele rağmen inşaat çalışmaları, iş makineleriyle devam ediyor. Ağaç kıyımı yapılıyor. Belediye’nin girişinde işçiler çalışıyor. Az ilerisinde eski hastane yanında devasa beton makineleriyle döküm yapılıyor. Kuştur’dan Sahil siteleri, Davutlar, Güzelçamlı’ya kadar her yerde inşaatlarda hummalı çalışma var. Yollarda hafriyat kamyonları, beton mikserleri arı gibi çalışıyor. Turizmin tamamen bitmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ne Belediye, ne Kaymakamlık ne de Valilik, kimsenin umurunda değil. Kuşadası tamamen sahipsiz kaldı” dedi.   

GEREKÇE: PERSONEL YETERSİZ!

Bu yaz inşaat yasakları döneminde denetleme görevinin Valiliğe geçtiğini, hemen bitişiğindeki inşaatla ilgili başvurduğu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinden “Personel yetersiz” yanıtını aldığını belirten bir vatandaş, “Belediyeyi aradım, sorumluluğun bu yıldan itibaren Çevre Müdürlüğü’nde olduğunu söylediler. Onları aradım, personelimiz yetersiz diye cevap verdiler. Biz ise tozdan, gürültüden, kamyonların sarsıntılarından bıktık” diye tepki gösterdi.

Burası Kuşadası Belediyesi'nin önü..

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.