Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerçioğlu İDO’nun can simidi oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm olanaklarını İDO için seferber eden Çerçioğlu, tepkilere aldırmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 12:28
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Çerçioğlu İDO’nun can simidi oldu

Özel denizcilik firması İDO’nun bilet satış kulübesi için Kuşadası’na gelip yer beğenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kamusal alana konulan kulübe ile ilgili tepkilere kulaklarını tıkadı. Meslek kuruluşları, odalar, turizmciler, esnaflar ve siyasilerin karşı çıktığı kulübeyi meşrulaştırmak için şimdi de, Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını seferber etti. Çerçioğlu’na yakın medya organları Büyükşehir Belediyesi’nin İDO ile ortaklık yapmaya hazırlandığını gündeme getirdi.  

CAN SİMİDİ OLDU

Yaklaşık bir aydır Samos’a sefer yapan teknenin beklenen ilgiyi görmemesi üzerine bu formülün devreye sokulduğu, şirketin zararının belediye kasasından finanse edilmesinin planlandığını belirten turizmciler, “Çerçioğlu’nun bu firma için bu kadar kendini siper etmesini anlayamıyoruz. O kulübeyi kamusal alana, kaldırıma, üstelik engelli rampasına koydurmakla neredeyse tüm Kuşadası’nı karşısına alan Çerçioğlu, şimdi de sıkıntı yaşayan firmayı kurtarmaya çalışıyor. Bizim oylarımızla seçilen başkanın, bizim yani Aydın’ın kaynaklarını özel bir holding için seferber etmesinin altında ne var merak ediyoruz” dedi.

YILLARDIR BİLET SATIYORUZ, KİRA ÖDÜYORUZ

Samos feribot seferlerinin yıllardır yapıldığını, sefer yapan firmaların biletlerini bir çok seyahat acentesinin sattığını söyleyen bir acenteci, “Sanki İDO yokken Samos seferleri yapılmıyormuş gibi lanse ediliyor. Yarım asırdan fazladır seferler yapılıyor ve ofislerimizde biletlerini satıyoruz. İDO lehine haksız rekabet oluşturulması, ayrıcalık sağlanması bizlere alenen hakarettir. Konulan kulübeyi meşrulaştırmaya, beklenen ilgiyi görmediği için sıkıntıya giren firmaya kaynak aktarmaya çalışan Çerçioğlu, bu tavırlarıyla tüm Kuşadası’na meydan okuyor” dedi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.