Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bıçak kemiğe dayandı, Belediye işçisi işi bıraktı

Aylardır maaşlarını alamayan Kuşadası Belediye işçileri bu sabah iş bıraktı. Yasal haklarını kullanan işçiler, işten çıkarılmakla tehdit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:01
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Bıçak kemiğe dayandı, Belediye işçisi işi bıraktı

Kuşadası Belediyesi işçileri 5 aydan bu yana alamadıkları maaşları için bu gün eylem yaptı. Aylardır evlerine ekmek, çocuklarına süt alamadıklarını söyleyen işçiler, “Bıçak kemiğe dayandı. Bir yandan emeğimizin, alın terimizin karşılığını alamıyoruz, diğer yandan mobbing uygulanıyor. Kışa girerken, çocuklarımız okula başlarken emeğimizin hakkını almaya çalışıyoruz. Sendika ve Belediye yönetimi ise bize baskı yapıp tehdit ediyor. Bizim de dayanacak bir sınırımız var, yeter artık” diyerek işi bıraktı. Kademe’de Fen İşleri, Park Bahçe, Elektrik birimlerinde çalışan işçiler, haklarını alıncaya kadar direneceklerini söylerken, belediye yönetimi ise işçileri işten çıkarmakla tehdit etti.

YASAL HAKLARINI KULLANIYORLAR

Sendikal haklarını kullandıklarını belirten işçiler, “İşçi olarak çalıştığım kurumda Temmuz ayından bu yana maaşım ödenmediğinden, 4857  Sayılı İş Kanunu’nun 34. Maddesi ve mevcut yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi’nin 44. Maddesi gereği yasalardan doğan çalışmama hakkımı kullanıyorum” yazılı dilekçeleri imzalayarak direnişe geçti.

İŞÇİLER TEHDİT EDİLDİ

Belediye Başkanı Ömer Günel’in kendilerine "hepinizi işten çıkarırım"diye haber gönderdiğini, Personel A.Ş. yönetimine de “haklarını aradıkları belgeyi imzalayanların iş akitlerini feshedin” diye talimat verdiğini söyleyen işçiler, “Başkan Ömer Günel, bize tüm alacaklarımızın ödeneceği sözünü vermişti. Bu gün de bize 13 gün sonraki bir tarih veriyor. Gelip bizimle konuşsun, gecikmenin nedenini, alacaklarımızın nasıl ödeneceğini bize anlatsın istedik,  ben oraya gelmiyorum, işe çıkmayan tüm personelin iş aktini feshedin diye haber gönderdi. Bu mu sosyal demokrat belediyecilik. Hani işçi dostuydunuz, hani emeğe saygınız vardı. Bu güne kadar hiçbir başkandan böyle muamele görmedik” şeklinde konuştu.

SENDİKA İŞÇİDEN DEĞİL, İŞVERENDEN YANA

İşçilerin hak arama eyleminde, işçilerin yanında olması gereken Belediye İş Sendikası işyeri temsilcisi Hidayet Yaman’ın işveren temsilcisi gibi kendilerini ikna etmeye, itaat etmeye zorladığını söyleyen işçiler, Yaman’a sert tepki gösterdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kademede, işçiler Yaman’ın üzerine yürüdü. CHP’li Belediye yönetiminin DİSK’in örgütlenmesine neden izin vermediğinin ortaya çıktığını dile getiren işçiler, sendikanın aylardır suskun kalmasına tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.