Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdoğan'dan yeme içme sektörü için tedbirli açılım çağrısı

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, pandemi tedbirleri nedeniyle kapanan yeme içme sektörünün durumunu değerlendirdi. Akdoğan lokanta, restoran ve kafelerin en kısa sürede açılmamasının telafisi güç sonuçlar doğuracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Akdoğan'dan yeme içme sektörü için tedbirli açılım çağrısı

Sadece Kuşadası’nda bini aşkın işletmenin pandemi sürecine bağlı alınan tedbirler nedeniyle kapısına kilit vurulduğunu söyleyen KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, yeme-içme sektörü olalar adlandırılan lokanta, restoran ve kafelerin en kısa sürede açılmaması halinde ciddi sorunları da beraberinde getirebileceğini dile getirdi. Beklentilerinin içinde bulunduğumuz 2021 yılı Ocak ayı içerisinde faaliyetlerine tedbirli bir şekilde başlamak olduğunu belirtti. Önümüzdeki aylarda da devam edebilecek olan bir kapanmanın, zaten zor durumda olan işletmeleri çok daha zor durumda bırakacağına dikkat çekti.

SIKINTININ BOYUTU GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Akdoğan işletmelerin desteklerle bir yere kadar ayakta durabildiğini belirterek sektör çalışanlarına dikkat çekti. Akdoğan, “Onların mağduriyetleri de dikkate alınmalı. Uygulanan paket servis süreci de beklenen ticari sirkülasyonu yaratmadı. İşletmelerin gider kalemleri ise yüksek maliyetler içermeye devam ediyor, kira, işçi gideri ve diğer maliyetler, yeme içme sektöründe kapalı kalan işletmelerde sıkıntının boyutunu gün geçtikçe arttırıyor. Üyelerimizden de gelen talepler doğrultusunda görüşümüz, işletmelerin tedbirler doğrultusunda açık kalmasıdır”  dedi.

TÜM İŞLETMELERE DESTEK VE HİBE YARDIMI

Devlet desteklerinin küçük büyük tüm işletmeler için genişletmesi gerektiğini de vurgulayan KUTO başkanı, “Gerçek kişi veya tüzel kişi ticari işletmesi olup da içinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle hiç ciro yapamamış veya ciro kaybı çok yüksek olan üyelerimiz bulunuyor. Kayıtlarda statüsüne, tuttuğu deftere bakılmaksızın ciro kaybı yaşayan tüm işletmelere kayıp oranları dikkate alınarak kira ve hibe yardımında bulunmalıdır. Tüm tedbirlere ek olarak alınacak destek, hibe ve erteleme kararlarıyla işletmelerin finansal yapılarının güçlendirilerek, bu zor dönemde ayakta kalmalarına ve üretip, istihdam sağlayarak ülke ekonomisine destek olmaya devam etmelerine imkan tanınmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.