Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Sokak Festivali protestoyla başlıyor

Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslar arası Kuşadası Sokak Festivali 11 Ekim 2024 Cuma günü başlayacak. TKP’nin 31 Mart seçimlerindeki adayı Veli Tosuner, “İşçi maaşları hala tam yatmamışken, kendin can alıcı sorunları çözüm beklerken, kamu kaynaklarının festival adı altında heba edilmesini uygun bulmuyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:40
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
3. Sokak Festivali protestoyla başlıyor

Bu yıl üçüncü kez “Hayat Sokakta”  sloganı ile  düzenlenen, müzik, sanat, eğlence ve gastronomiyi sokak konsepti ile birleştirecek olan Kuşadası Sokak Festivali 11 Ekim Cuma günü başlayacak. Bu yıl Akdeniz mutfağı teması ile uluslararası katılımla gerçekleşecek olan  festivalde, kentin 7 farklı noktasında kurulacak olan lezzet duraklarında 7 Akdeniz ülkesinden 7 farklı lezzetle buluşacak.

GELİRİ YANAN ORMANLARA  

Lezzet turu biletlerinden elde edilecek gelir, 29 Haziran 2024 tarihinde Kuşadası-Pamucak arasında çıkan orman yangınında zarar gören bölgenin ağaçlandırma çalışmalarına bağışlanacak.

KATILMAYI UYGUN BULMUYORUZ

TKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı Veli Tosuner, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı, belediyenin darboğazda olduğu bir dönemde festival düzenlenmesine karşı olduklarını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tosuner şu ifadeleri kullandı; “ Şehrin bu denli can yakıcı sorunları çözüm beklerken, mesela işçi maaşları halâ tam yatmamışken. Şehir derin bir yoksulluk süreci yaşarken ve yerel yönetim bizim önerimiz olan kooperatifçilik ve baraka modeline sessiz kalıp bir öneri getirememişken. Özelleştirme ve ihaleler üzerinden şehirde oligark bir yapı kurulmuşken, sokak festivali adı altında kamu kaynaklarını heba edilmesini doğru bulmuyoruz. Şehrin daha eşitlikçi bir refah seviyesi sonrası hep birlikte eğleniriz. Bu gerekçe ile bu festivale katılmayı uygun görmüyoruz.”

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.