Ödüllü projeleriyle duygulandırdılar

TÜBİTAK’ta aldıkları başarı ile Kuşadası’nın gururu olan öğrenciler, Kuşadası Merdiven Toplumsal Girişim ve Gelişim Derneği’nin konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 11:53

Kuşadası Merdiven Toplumsal Girişim ve Gelişim Derneği, TÜBİTAK, 55.Lise Öğrencileri Bölge Finalleri’nde, Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Cavit’in rehberliğinde, “Leftere’den Güzelçamlı’ya Yüzyıllık Anılar Projesi” ile Ege Bölgesi birincisi ,”Tarihi Kaçış Odası Projesi” ile Ege Bölgesi ikincisi olan Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri ağırladı. Başarılı gençler Ceylin Mandıracı, Nazire Sığırtmaç ve Gülşen Alkan’ın ziyaretinde, Güzelçamlı Muhtarı Remzi Atıcı, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Gülden Akbulut’un yanı sıra Güzelçamlı, Davutlar ve Kuşadası’ndan gelen davetlilerde hazır bulundu.

DAVETLİLERİ DUYGULANDIRDILAR

Proje kapsamında hazırladıkları Mübadil ailelerin anılarını aktaran gençler, sözel ve görsel anlamda hazırladıkları sunumları ile davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencileri ile gurur duyduğunu anlatan ve projenin başından sonuna kadar yanlarından bir an olsun ayrılmayan Kuşadası  Hasan Fatma Önal Beden Eğitimi Öğretmeni ve Proje Danışmanı Seyhan Cavit, “Projemiz, tam 100 yıl önce Leftere’den Güzelçamlı’ya gelen 40 ailenin bugüne kadar biriktirdikleri örf, adet, gelenek, görenek ve 100 yıllık anılarını gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen duygu dolu bir çalışmaydı. Bu projeyle atalarımızı anarken, aynı zamanda Güzelçamlılar’ın da sevgisini kazandık. TÜBİTAK Türkiye Finalleri’nde teşvik ödülümüz ile projemizi taçlandırdık . Bu yolculukta projemize maddi ve manevi destek verip gücümüze güç katan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.