Futbol Federasyonu yetkilileri konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçınırken, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri ise sahaların faaliyete geçmesine tepki gösterdi. Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünden yapılan açıklamada “sahalar tarım arazisinde ve tarım imarlı. Hiçbir şekilde başka amaçla kullanılamaz.Arazi Bakanlık ve Büyükşehir belediyesinde bulunan üst ölçekli imar planları ile belediyemizde bulunan alt ölçekli planlarda “tarımsal hayvancılık imarlı” olarak görülüyor. İmar değişikliği yapılmadan hiçbir işlem yapılamaz. İmara aykırı yapılan çalışmalarla ilgili belediyemizden hiçbir izin alınmadı.Yapılma aşamasında 4-5 kez mühürlendi. Buna rağmen inşaat devam etti. Biz mühür (Feki) ihlali yapan işletmecisi hazırladığımız tutanaklarla Cumhuriyet Savcılığına verdik. Oraya ruhsat vermemiz mümkün değil. Kesinlikle ruhsat alamazlar. Ancak firma yetkilileri bize ‘biz işi hükümette çözeriz’ diyerek çalışmalarını bitirdi” denildi.
Geçtiğimiz Aralık ayında ruhsatsız ve izinsiz yapımına başlanan sahaların inşaatı sırasında insan kemikleri ve tarihi mezar kalıntıları bulunmuş, Selçuk Müze Müdürlüğü kazıya müdahale ederek mühürlemişti. Sahaların tarım arazisine, yasalara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit eden belediye ekipleri de art arda mühürleme yapmış, ancak inşaatlar tüm hızıyla sürmüş ve üç saha tamamlanmıştı. Sahaların işletmecisi Royal Sport şirketi genel müdürü Özgür Gedik, ruhsat almadıklarını doğruladı. Gedik “Yeşil sahaların” tarım kategorisine girdiğini, belirterek “ruhsatlar için gerekli girişim ve başvurularımızı yaptık. Takip ediyoruz.Yakında ruhsatlarımız çıkacak”demekle yetindi.
Selçuk'taki siyasi kaynaklar Sahaları işleten firmanın danışmanlığını yapan AKP İl Genel Meclis Üyesi Meatin Akar'ın hükümet nezdinde girişimlerde bulunduğunu, firmanın bundan güç alarak yasaları hiçe saydığını öne sürüyor.