Utanmadan kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar

ADANIN SESİ'nin haberini yalan göstermek için asılsız belge kullanıldı. İhaleye fesat suçuyla iki ayrı dosyada hakkında işlem başlatılan Ömer Günel'i aklamaya çalışanların paylaştığı belgenin tarihi, soruşturmanın başlatıldığı tarihten bir yıl önceyi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:12

Latif Sansür / Haber&Yorum

Kuşadası Belediyesi’nde fesat karıştırılan ihalelerle ilgili müfettişlerin hazırladığı ve Cumhuriyet Başsavcılığına ilettikleri raporlarla ilgili ADANIN SESİ’ninde paylaşılan haber, bomba etkisi yaptı. Belediye Başkanı Ömer Günel isminin iki ayrı dosyada ilk sırada olduğunun belgelenmesi, Derin Belediye Örgütü’nü (DBÖ) harekete geçirdi. Maaşlı, taşeron “gazetecilere” başka bir soruşturmaya ilişkin belge verilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışıldı. O konuyla ilgisi olmayan belgeye dayanılarak, haberi gündeme getirdiğim için yine hedef tahtasına konuldum. Her biri “doğruluk timsali, ahlaklı, onurlu” isimler bana hakaretler yağdırdı. Oysa ellerine tutuşturulan belge veya yazıları hemen paylaşma yerine,  biraz araştırsalardı bu kadar rezil olmaz, bana ettikleri hakaretlerin yüz katını hak etmezlerdi.

İLK DOSYADA İTİRAZI RET EDİLDİ VE YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Ceren Tanıtıma adrese teslim verilen 2019/325408 numaralı ilk ihaleye ait müfettiş raporunda Belediye Başkanı Ömer Günel, soruşturulması gerekenlerin ilk sırasında yer alıyor. “İddialara göre değil”, kendi yönettikleri belediyenin resmi yazısına göre 2020 Yılında Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen rapora itiraz eden Günel’in başvurusu, İzmir İdare Bölge Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesince ret edildi. Dolaysıyla bu bölüme itiraz edemedikleri için, yalan belge ile algı yaratmaya çalıştılar. Bu dosyanın yargı süreci aradan geçen 4 yıla rağmen hala sürüyor.

TARİHLERE DİKKAT!

Komisyon Başkanı’nın ıslak imzalı “Sayın Başkanım” hitabıyla yazdığı skandal yazıyla iptal edilen 2021/2116 sayılı ihalede de Ömer Günel, soruşturulması gerekenlerin başında yer aldı. Bu ihale ile ilgili hazırlanan müfettiş değerlendirmesi ile 1165 evraktan oluşan dosya 16.06.2022 tarih ve 114/30 sayılı yazı ile Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi. Kamuoyunu yanıltmak için paylaşılan, tarih ve numaralarıyla da anılan ihale ile hiçbir ilgisi bulunmayan belgedeki karar tarihi ise 2021. Bu durumda Ömer Günel, suç işlediğini bir yıl önceden öngörmüş olacak ki, daha dosya savcılığa gitmeden Danıştay’a başvurmuş. Ancak, yine başarılı olamamış ki, ismi ilk sırada olan dosya Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmiş.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMANIN CEZASI 3 YILDAN 7 YILA KADAR HAPİS

Bu güne kadar Ömer Günel’in hiç soruşturma geçirmediği, yargıya intikal eden hiçbir dosyasının olmadığı yalanının ortaya çıkması, Günel’i erişilmez olarak gören hayranları arasında şok etkisi yarattı. www.adaninsesi.com sitesinde haber bir günde 7893 kez okunurken, okurlar whatsap hattına, “Kaç yıl hapis alır”, “o ıslak imzalı belge dosyada nasıl unutulur” sorularını yöneltti. Her ne kadar savcıların hazırlayacağı iddianameye ve mahkemenin vereceği karara göre ceza belirlense de, ihaleye fesat karıştırma suçunun cezası yasalara göre her dosya için ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

https://www.adaninsesi.com/gundem/ihaleye-fesat-karistirma-listesinin-ilk-sirasinda-omer-gunel-var-174211