Turizm Bakanlığı hatasını düzeltti, o otellere izin çıktı

Turizm Bakanlığı 7 gün önce tüm acentalara gönderdiği yazı ile 19’u Kuşadası’nda olmak üzere Türkiye genelinde 2426 otelin reklam, tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması uyarısında bulunmuştu. Bakanlığın faaliyette bulunmalarının mümkün olmadığını belirttiği otellerden 2408’inin belge aldığı veya başvuruda bulunduğu ortaya çıkınca, yeni bir yazı ile hatasını düzeltti.  

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 20:38

Turizm Bakanlığı 2 Temmuz’da tüm acentalara gönderdiği bir yazı ile Türkiye genelinde yapılan denetimlerde işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen, ancak yasalara göre 6 ay içinde Turizm İşletme Belgesi almayan otellerin reklam, tanıtım ve pazarlanmasına yasak getirmişti. Denetimler sonucu hazırlanan listede 19’u Kuşadası, 32'si Aydın'da olmak üzere 2426 tesis yer almıştı. Haberin ADANIN SESİ’nde yayınlanmasından sonra listede yer alan otellerin büyük bölümü belgeyi aldıklarını açıklamıştı.

BAKANLIK HATASINI DÜZELTTİ

Turizm Bakanlığı 8 Temmuz tarihli yeni yazısında listede yer alan tesislerin bazılarının inceleme sürecinde olduğu,bazılarının turizm ekleriyle tanıtım yaptıkları, değişiklikleri Bakanlığa zamanında bildirmediği belirtilerek, “Turizm Belgesiz” olarak nitelenen otellerin tanıtım ve satış yapabilecekleri belirtildi. Bakanlığı yeni yayımladığı listede, biri Kuşadası’nda olmak üzere ülke genelindeki 18 otel yer aldı. Sözkonusu otellerinde başvurularını yaptıkları için satış ve pazarlama yapabileceklerine karar verildi.