Adakule Otel yanındaki tepeyi talan etmek isteyen siyasetçi-bürokrat koalisyonunun girişimi sürerken, söz konusu ağaçlandırma alanının imar planının değiştirildiği ortaya çıktı.
Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kuşadası, merkeze yakın yeşil kalmış ender bölgelerinden birini daha kaybediyor. Adakule Otel bitişiğindeki tepeyi hazineden alıp iki dönüme bir villa kondurmak için her türlü entrikayı çeviren siyasetçi-bürokrat koalisyonu girişimlerini sürdürürken, bölgenin yüz binlik imar planlarında ağaçlandırma sahasından çıkarılarak imara açıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz belediye yönetimi döneminde, meclisçe “Herhangi afet sırasında toplanma, çadır kurma ve sağlık hizmeti verme alanı” olarak belirlenen, imar planlarında ve maliye kayıtlarında rekreasyon ağaçlandırma sahası olan Adakule bitişiğinde, Kemer Önü mevkiindeki tepenin imara açıldığı ortaya çıktı. Bir grup siyasetçi ve bürokratın hükümet içindeki etkinliklerini kullanarak almaya çalıştığı ve üzerine iki dönüme birer villa yapmayı planladığı yüzlerce dönüm araziye kimsenin sahip çıkmaması yürekleri dağlıyor. Siyasetçi-Bürokrat birlikteliğinin girişimlerinin mi, yoksa başka güçlerin mi etkili olduğu bilinmez, ancak imar planını çizen şehir plancının yıllar önce burasının ağaçlandırma alanı olduğunu belirtmesine karşın, bugün tam aksini yapması kafalarda soru işaretleri yarattı. Şehir plancısı Semra Kutlay, yıllar önce yapılan bir başvuruya “Adı geçen alan 12/3/1990 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanmış bulunan 1/25 binlik Kuşadası Çevre düzeni planında ağaçlandırılarak muhafaza edilecektir” yanıtını vermişti. Kutlay, buna rağmen yapılan revizyon nedeniyle askıda bulunan ve 21 Nisan günü askıdan indirilecek yüz binlik planda neden sözkonusu alanı imara açtı, merak konusu oldu.
Kuşadası kamuoyu adına soruyoruz: -Onlarca kurumun yazışmaları, planlarında ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olan yüzlerce dönüm arazinin imar planını hangi sihirli güç değiştirtti. -Bölgeyi afet toplanma sahası ilan belediye, ağaçlandırma sahası olduğunu söyleyen hazine yetkilileri başta olmak üzere, imar değişikliğine kim itiraz edecek? Edilmeyecekse neden? -Ulusal basının gündemine gelen, Kuşadası’nda büyük tepkilere neden olan siyasetçi-bürokrat koalisyonunun söz konusu tepeyi ele geçirmesine göz yumulacak mı? -Tamamı 500 dönümü geçen kentin akciğerlerinden birine daha hançer vurulmasına daha ne kadar göz yumulacak? -Her fırsatta Kuşadası’nın talan edildiğini söyleyen siyasi parti, sivil toplum örgütü ve mesleki oda temsilcileri neden susuyor? Güçleri Bürokrat-Siyasetçi koalisyonuna yetmiyor mu, korkuyorlar mı? -Kısacası BU TALANA KİM DUR DİYECEK ?