Taksicilerden isyan öncesi tepki

Bar ve restoran sahiplerinin müşteri taşımalarına tepke gösteren Taksiciler, önlem alınmazsa tepkilerini demokratik sınırlar içerisinde göstereceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com
 Kuşadası’ndaki taksiciler, restoran ve barların müşterilerini kendi taşıma araçları ile taşımasına isyan ediyor. Herkesin asli işini yapmasını isteyen taksiciler, yetkililerden bu tür çalışma içindeki bar ve restoranlar hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Ticari yolcu taşımacılığının bazı kurallar gerektirdiğini, bu kurallara uymayanların suç işlediğini savunan İsmail Yurttaş, ilçedeki 120 taksici adına yaptığı açıklamada, “Bizlerin işi taksicilik.  Asıl işi taksi ile yolcu taşımacılığı olmayan site bekçileri, bahçıvanlar bir aracı olanlar yolcu taşımacılığı yapıyor. Havaalanına, Pamukkale’ye, ören yerlerine turist taşıyor.  Havayolu şirketleri Kuşadası’ndan Havaalanına servis seferleri başlattı. Bunlara birde restorancılar ve  Barcılar eklendi. Taksi hizmeti vermek için bir sürü kural belirlenmiş.Araçların renginden, tepesindeki levhalara,alınması gereken vize ve izinlere kadar bir çok zorunluluk var. Ama çarşı merkezindeki bir restoran veya bar aracını göndererek otellerden turistleri topluyor. Minibüsçü ve taksici esnafı devreden çıkararak getirdiği gibi turisti oteline de bırakıyor. Asli işi taşımacılık olan bizleri kimse düşünmüyor, kimse savunmuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

                                   D2 İsyanı

            Bölgedeki turistik merkezlerden sadece Kuşadası’nda bu uygulamaya izin verildiğini öne süren Yurttaş, uygulama ile turistin kazıklandığını öne sürdü. Yurttaş “Kuşadası’ndaki büyük restoran ve Barlar gerek belgesiz, gerekse D2 belgesiyle otelden turisti alıp getiriyor. Turist ulaşımı ücretsiz sanıyor. Oysa ulaşım ücreti adisyona yansıyor. Bu tür yere giden turist kazıklandığını düşündüğünden bir daha otelinden çıkmıyor. Turizm zarar görüyor.  Örneğin Didim’de bu uygulama yok. Kuşadası’nda da bunun yasaklanmasını istiyoruz” dedi.