Sorular şahane, cevaplar bahane

HABER-YORUM

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını bu gün yaptı. Gündem maddelerinin büyük bölümünü yine imarlar ve imar konuları oluşturdu. Meclis üyelerinin verdiği önergeler bölümünde AKP Meclis üyesi Behçet Alp’in üç önergesi dikkat çekiciydi. Alp, belediye başkanının yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: “Kuşadası limanıyla ilgili gelişmeler ne aşamadadır? Mahkeme kararlarını uygulamayı düşünüyor musunuz?İmar Planları ve imar uygulamalarında geçmiş belediye yönetimlerinden farkınız var mı? Kent içi trafik sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?”

            Toplantıyı yöneten belediye başkanı Esat Altungün, Kuşadası kamuoyunda sık sık gündeme gelen bu sorulara kaçamak ve ilgisiz yanıtlar verdi. Kuşadası limanıyla ilgili mahkeme kararlarından söz etmedi. Kendi grubuyla hazırladığı imar plan değişikliğinin bakanlıkta olduğunu, onaylanıp gelmesi halinde gerekeni yapacağını söylemekle yetindi. Onaylanmaması halinde ne yapacağını söylemedi. Mahkeme kararlarını neden uygulamadığını anlatmadı. Kamuoyunda sıkça gündeme getirilen “Mahkeme kararlarını uygulamamanın, cezasına razı olmanın bedeli nedir?” sorusuna yanıt vermedi. Kendi imzasıyla dağıttığı bildirilerde “Hukukun üstünlüğünün tartışmasız uygulanmasını gerektiren bir konudur. Bu konu Kuşadası halkıyla barışmadan çözülemeyecek bir konudur” diyen belediye başkanı, liman yönetiminin (kendisi hariç) Kuşadası halkından kimlerle barıştığına ve mahkeme kararlarının uygulanmayarak hukukun nasıl ayaklar altına alındığına hiç değinmedi.

            Altungün, limana karşı cansiperane mücadele verdiği dönemde “Halka ve hukuka rağmen yürünülmemesi gerekir” demişti. Anlaşılan Halk ve Hukuk artık kendisi için bir önem taşımıyor. Yoksa Halka ve hukuka rağmen yıkması gereken liman için Halka ve Hukuka  bu kadar direnmezdi.

Seçildiği günden bu yana her meclis toplantısında birkaç imar değişikliği getiren, kendisinin ortağı olduğu amcasının iş merkezi dahil bir çok ucube imara imza atan Altungün, İmar konularında farklı olduklarını söylemekle yetindi. Ancak farklarının ne olduğunu söylemedi, söyleyemedi. Kent trafiği konusunda ise çalışmalar olduğunu söyledi.