Ramada otel için imza atıldı

Eski Sunset arazisine 8 katlı 700 konut ile Ramada otel yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası’na Hilton’dan sonra dünyaca ünlü otel zinciri Ramada Otel’de  bir tesis kurmaya karar verdi. Son aylarda tartışmalı imar değişikliği ile gündeme gelen  Bayraklı Dede Mahallesinde Sunset arazisi olarak bilinen Turizm Bakanlığı imarlı arsa üzerine, apart konutların  yanısıra Ramada lisanslı bir otel’de yapılması için  imzalar atıldı. Kuşadası İnternational Golf tesislerinde Aydın Valisi Kerem Al, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Söke ve Kuşadası Belediye Başkanları ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törende Ramada Otel lisans anlaşmasında ortaklık yapacak olan Özyer Grup, Clup La Costa  İle Ramada Resort temsilcileri birer konuşma yaptı.

Aydın Valisi Kerem Al, yatırımcıları tebrik ederek Kuşadası’nı tercih ettikleri için teşekkür etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’da “Markaların  Kuşadası’na yatırım yapması için çaba harcayan tüm yetkililer ile sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini kutluyorum. Yatırımlarını bu bölgeye, bu ülkeye yapanlar pişman olmayacaklar. Bu tür yatırımlar biz turizmcileri heyecanlandırır”dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası Ramada atına wyndham Hotel Group sorumlusu Cristian Michel, Özyer Grup yönetim kurulu başkanı Süleyman Özyer ile Club La Costa Yönetim Kurulu başkanı Roy Peires lisans belgesini imzaladı.

            Tartışmalı imar

Uzun yıllar atıl durumda kalan Merit Sunset arsasına Kuşadası Belediye Meclisi 6 Ekim 2011’deki toplantısında imar plan değişikliği yapıldı. Arsaya  1.20 emsal ve 8 katlı (22. 5 metre yükseklik) yapılaşma verilen karar 13 kabul, 6 çekimser, 5 red ile kabul edilmişti.  İmar plan değişikliği 29 400 m2 inşa alanını 50 400 m2’ye; 300 konuttan  700 konuta çıkardığı için Sivil Toplum Örgütlerinin tepkisini çekmişti. Arsaya turistik tesis dışında hiçbir yapı yapılmamasını isteyen Kuşadalılara arazi sahibi firma, ortada bir otel etrafından konutlar yapılacağını açıkladı. Arsa turizm imarlı olduğu için Turizm Bakanlığının onayına gönderilen imar değişikliğine bir çok kişi ve kurum itiraz etti. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Turizm tahsisli arsalarda üç kattan fazla yapılaşma olmayacak” açıklamasından sonra imar değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağı merak ediliyor.