Kuşadası Sezona hazırlanıyor

Bereketli geçmesi beklenen turizm sezonu için hazırlıklar başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası Turizm sezonuna hazırlanıyor. Kış aylarında turizm hareketliliği olmadığı için kapanan turistik işletmeler, 2012 turizm sezonu için kapılarını açmaya başladı. Barbaros Bulvarı, Orient, Grand pazarlar, Kaleiçi, Kahramanlar ve Sağlık caddelerindeki turistik esnaf kış boyunca kapalı kalan dükkanlarında temizlik yapmaya, tadilat ve vitrin düzenlemelerine çalışıyor. Yurt dışı fuarlarda Kuşadası’na ilginin umut vermesi, gemi turizminde geçtiğimiz yıllara göre daha olumlu bağlantı sinyallerinin gelmesi çarşı esnafını umutlandırdı.

Limanı işleten Ege Ports genel müdürü Aziz Güngör ilk geminin 20 Mart günü geleceğini belirterek, “bu yıl günümüze kadar 594 gemi bağlantısı kesinleşti. Bu gemilerle 645 bin turist Kuşadası’na gelecek. Buna birde yaklaşık 200 bin gemi personelini eklerseniz Kuşadası ciddi bir hareketlilik yaşayacak” dedi.

          Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan’da iyi bir sezon beklentisinde olduklarını belirterek, alt yapı ve çevre düzenlemesi yapan kuruluşların hazırlıklarını sezon öncesi tamamlamasını istedi. Akdoğan “Bu yıl güzel bir sezon bekleniyor. Rezervasyonlar, gemi sayıları olumlu sinyaller veriyor. Sezon yaklaştığı için hazırlıklar başladı. Bu sezonun sorunsuz ve en güzel şekilde geçmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Telefon, elektrik, su kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları ile çevre düzenlemelerini yürüten kurum ve kuruluşlar çalışmalarını acilen tamamlamaları gerekiyor. Bu çalışmaların turizm sezonuna sarkması olumsuz etki yapar. Bu gelişmelere ek olarak belediyece sıfır işgaliye ve vitrin düzenleme kararı var. Biz bunu destekliyoruz ve eksiksiz uygulanmasını istiyoruz. Konuyla ilgili belediyeye görüşlerimizi iletiyoruz, aksaklıklarla ilgili yazılarımızı gönderiyoruz. Bu durum turistin çarşılardaki hareketlerini daha rahat ve özgür bir ortamda yapmasına olanak sağlayacaktır” dedi.