Bu sırada dalgalarında etkisiyle kayalara çarpan teknenin altı delinerek su almaya başladı. Çaresiz anne-kız sahile çıkıp, sahil güvenliği arayıp, yardım istedi. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekibi, teknede hasar olması nedeniyle deniz yerine karadan çekilmesinin daha uygun olduğuna karar verip, ayrıldı. Bunun için bir çekici çağrıldı. Ancak, çekici tekneyi karaya çekmek için bin lira ücret istedi. Yapılan pazarlığın ardından halat bağlanan tekne çekicinin vinci yardımıyla karaya alındı.
6 saat sonra teknelerini karaya çıkartmayı başaran Candan Usturga, "Teknemizin hasar görmesi değil, bizi en çok üzen yardıma gelmeyen sahildekilerin duyarsızlığı üzdü. İnsanlık ölmüş. Sahildekiler yardıma gelse tekneyi bu kadar zarar görmeden kurtarabilirdik. Sahil Güvenlik ve teknemizin bağlı olduğu marina yetkililerinden de yardım göremedik. Çekici için bizden
Kuşadası Liman Başkanlığı yetkilileri ise karaya oturan teknenin kurtarılması için yapılabilecek bir şey olmadığını belirtip, "Sahil Güvenlik, insan canı için yardım eder. Bu olayda ise tekne kıyıda, altından hasar almış. Açık denize çekilse batacak. Bu nedenle Sahil güvenliğin yapabileceği bir şey yok" dedi.