Kuşadası na Kuveytli ilgisi

Şengel inşaatın 62 konutluk sitesinde 32 konut Kuveytlilere satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, yabancılara mülk satışında bu yıl Kuveyt, İran ve Azerbaycan’lıların gözdesi oldu. Geçmiş yıllarda İrlanda ve İngilizlerin  topluca ev aldıkları sitelerin yönetimlerini kendi aralarında belirlemeleri, kendilerine özel alanlar oluşturmasına Kuveytliler de katıldı. Kuşadası’nda manzarası ile ön plana çıkan Şengel İnşaat’a ait 62 konutluk sitenin 32 adedini Kuveytliler aldı. Siteyi yapan inşaat firmasından mescit talebinde bulunan Kuveytlilerin isteği yerine getirildi. Yeni yasa kapsamında tapu başvuruları yapılan Kuveytlilerden ilki olan Abdulaziz İsmael Al Rajsede tapusunu aldı. İlçede ilk defa bir Kuveytlinin tapu aldığını söyleyen Şengel İnşaatın sahibi Ahmet Şengel, Kuveyt-İzmir uçak seferlerinin başlaması halinde bölgeye büyük talep olacağına inandığını söyledi.

Kuveyt’te yapılan emlak fuarlarına katıldıklarını, bir Kuveytlinin ev almasından sonra diğerlerinden talep geldiğini söyleyen Ahmet Şengel;”Kuveyt’ten Kuşadası’na gelenler iklimi, yemek kültürü, insanlarının yabancıları kanıksayan rahat tavırlarını beğeniyorlar. Kuveyt’ten sadece İstanbul’a uçuşlar olduğu için bu yıla kadar Kuveytliler Sapanca İstanbul hattında ev alıyorlardı. Bu bölgeyi keşfettikten sonra sıkıntılı da olsa İstanbul üzerinden geliyorlar. Eğer İzmir – Kuveyt seferleri başlarsa bu bölgede Kuveytli patlaması olur. Kuveyt’te katıldığımız bir fuarda şirketimizden ev alan bir Kuveytlinin gelip buraları görmesinden sonra aynı sitemizde ki 62 konuttan 32’sini Kuveytlilere sattık. Onlarla birlikte sitemizden Suriye asıllı iki, İran asıllı 1 olmak üzere üç Alman vatandaşı da ev aldı”dedi.

İzin başvurusu yaptıkları Kuveytlilerden Abdulaziz İsmael Al Rajsede’ye tapusunu basın mensuplarının önünde teslim eden Şengel, siteye mescit talebini yerine getirdiklerini söyledi. Şengel;”Ev alan Kuveyt vatandaşları için gerekli izin başvurularımızı yaptık. İlk onay Abdulaziz İsmael Al Rajsede’ye geldi. Bu tapu aynı zamanda Kuşadası’nda bir Kuveyt vatandaşına verilen ilk tapu özelliğini taşıyor. On kişinin izinleri geldi, tapularının düzenlenmesini bekliyoruz” diyerek talep doğrultusunda sitede bir Mescit oluşturduklarını söyledi. Birkaç yıl önce İrlandalıların talebi doğrultusunda Sigara içilmeyen site oluşturduklarını söyleyen Şengel; “İnşaat işlerini üstlendiğimiz, tamamı İranladılardan oluşan ve Türkiye’nin ilk sigara içilmeyen sitesi unvanını taşıyan 72 konutluk Whispering Sands sitesinden sonra buradaki sitemizde müşterilerimiz bizden Mescit talebinde bulundu. Bunun üzerine bir Mescit oluşturduk. Ortak kullanım ve talep doğrultusunda Diyanetten bir imam talebinde bulunacağız. Ayrıca site içerisinde sonsuzluk hissi veren havuzumuz, spor salonumuz, çocuk oyun alanı, görüntülü güvenlik sistemi de Kuveytli site sakinlerinin talepleri doğrultusunda şekillendirildi”dedi.

Aynı siteden ev alan arkadaşı Muhamad Al Qallaf ile birlikte tapusunu almaya gelen Abdulaziz İsmael Al Rajsede; “Kuşadası büyüleyici. İnsanlarının çok dostane bir tavırları var. Aldığımız evin manzarasını başka hiçbir yerde görmedik. Buraları görünce işte emekli olunacak yer dedim. Bunu arkadaşlarımla paylaştım.Bu sitede ev aldık. Çok memnunum. Bir aydın Kuşadası’nda yaşıyorum”dedi.