Kuşadası için ortak tavır

KUTO,Ticaret Odası, Esnaf Odası ve Şoförler Odası ortak yönetim kurulu toplantısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası’ndaki Meslek örgütleri bir araya gelerek, dile getirilen ve çözüm bekleyen sorunların çözümü için ortak tavır belirleme, birlikte hareket etme kararı aldı. Kuşadası Ticaret Odasında (KUTO) düzenlenen ve KUTO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mimarlar Odası, Şoförler Odası’nın Kuşadası Ticaret Odası başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kuşadası’nda her meslek grubunun sorunları ayrı ayrı ele alındı.

KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Her meslek odası kendi içinde toplantılar yapıyor. Birçok sorun ve konu görüşüyoruz ama diğer meslek örgütleri ne düşünüyor bilmiyoruz. Bu toplantının amacı hepimizin ne düşündüğünü belirlemek. Toplantı sonunda ortak görüşümüzü ve tavrımızı belirleyerek sorunların çözümü için yetkili kurumlara iletmeyi amaçlıyoruz. Kuşadası’nın en büyük sorunu dar bir alana sıkışması. Bu durum büyük bir sorun ve keşmekeşlik yaratıyor. Bu kadar sıkışık bir alana bir de pazaryerlerinin kurulması özellikle yaz aylarında daha büyük problemlerin yaşanmasına neden oluyor. Şehir merkezinin en kısa sürede rehabilite edilmesi gerekiyor” dedi.

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar’da Kuşadası’nın en büyük sorunun iradesizlik olduğunu belirterek “Her meslek odasının üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Güçlü bir irade oluşturulursa kararlılıkla tüm sorunlar çözülür”dedi.

Meslek odaları ortak yönetim kurulu toplantısında konuşmacıların dile getirdiği  sorunlar önceliklerine göre sıralanarak, bu sorunlar ve çözüm önerilerinin yer alacağı sonuç bildirgesinin tüm ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

Kuşadası’nın en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunları şöyle sıralandı:

*İmar Plansızlığı

*Pazaryerleri

*Alt Yapı sorunu, KUŞATAK’ın hala hayata geçirilmemesi

*Belediyenin meclis kararı ile sahili doldurmak istemesinin doğal dengeyi bozacağı

*Belediyenin Hedef Koyamadığı için vizyon belirleyemediği

*Kuşadası’nın bir Ege kenti olduğu ve bu kimliğin bozulmaması gerektiği

*İşgaliye,seyyar satıcı ve kaçak işyerlerinin sayısının artması

*Trafik ve otopark sorunu

*Ticari plansızlığın yarattığı işyeri bolluğu.