KOMER vadisine Hilton oteli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ile beraberindekiler Kuşadası ndaki Efes Kongre Merkezini gezerek, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy dan bilgi aldı. KOMER Vadisinde yapılması tasarlanan oteli Pinebay-Hilton Ortaklığı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kongre merkezi unvanını alacak olan Kuşadası’ndaki Efes Kongre Merkezinin  (KOMER) 27 Kasım’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açılış öncesi İstanbul Ticaret Odası Başkanı  ve  Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyesi Murat Yalçıntaş ile beraberindekileri ağırladı.  Kongre turizmiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, bazı organizasyonlarda birlikte hareket etmek konusunda işbirliğini görüşmek üzere Kuşadası’na gelen gelen   İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) (Istanbul Convention Visitors Bureau), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), İzmir Kongre Turizm Tanıtım A.Ş (CVB), TÜRSAB ile - Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Tesisleri İşletmeciliği (UKTAŞ) yönetici ve yetkililerinden oluşan heyet KOMER’e hayran kaldı. KOMER Binasını gezen heyete, genel müdür Cemil Baykal bilgi verdi.

 

KOMER’in sadece Kuşadası için değil, Türk turizmi için büyük önem taşıyacağını söyleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Muran Yalçıntaş,”Tek kelimeyle harika bir tesis. Türkiye’nin sayılı yatırımlarından, sayılı eserlerinden bir tanesi. Burası sadece kongre merkezi olarak  değil bir çok yönüyle bu bölgeye çok büyük faydası olacak. Diğer taraftan sadece Kuşadası için değil, Türkiye için büyük önem taşıyor.Bundan sonrası için büyük ümit veriyor”dedi.

 

Başbakanın açılış yapacağı 27 Kasım’a kadar çalışmaların tamamlanacağını söyleyen TÜRSAB ile KOMER Başkanı Başaran Ulusoy’da “Şu anda şantiyede 390 çalışıyor. Son aşamalara gelindi montaj bitirilmeye çalışılıyor. Hafta sonu peyzaj, ağaçlandırma ve bahçe düzenlemesi yapılacak. Kasımın son haftasında başbakanımızın yapacağı açılışa yetiştireceğiz. Catering işini Pine Bay’a verdik.  Kongre vadisinde yapılması tasarlanan otel için Hilton ile Pine Bay otelleri işbirliği yapacak. 1300 Yataklı otel projesini sayın bakanımız kabul etmedi. Büyük bir kütle halindeki otel denizden kötü görünecekti. Bunun yerine yatay üç katlı   600 yataklı Hilton oteli yapılacak”dedi.