KOMER Böyle açıldı

Başbakan, Dünyanın önde gelen 10 kongre merkezinden biri olan KOMER'i turizmciler yerine çevre il ve ilçelerden gelen AKP'lilerle açtı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde büyüklük sıralamasında Avrupa'da ilk 10'a giren kongre merkezini açtı.Çeşitli il ve ilçelerden gelen partililer, 140 milyon liraya mal olan  Kuşadası Efes Kongre Merkezini (KOMER) çöplüğe çevirdi. Girişte yer alan x-ray cihazları çöp kutusu vazifesi gördü. İzmir’deki programının aksaması üzerine  Merkezin çok amaçlı salonunda bekleyen partililerin bir bölümü duvarlara yaslanıp dinlendi, kimi uykuya daldı. Bazıları ise dağıtılan kumanyaları ilk defa kullanılan halıların üzerine kurdukları sofrada yedi. KOMER’in dışında da durum farklı değildi. Bahçe kısa sürede çöplüğe dönüştü. Tören alanına giren vatandaşların üzerini arayan polislerin tüm çakmak, kalem, su şişelerini toplaması, sigara içenleri sıkıntıya soktu. Yaklaşık üç saat boyunca bekleyen bazı sigara tiryakileri polis noktasına giderek toplanan çakmaklar ile sigaralarını yaktı.

            KOMER’in girişinde, güvenlik şeridinin dışında başbakanı görmek için bekleyen partililer ile Başbakanlık korumaları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yaşlı bir vatandaşın uzaklaşmasını isteyen güvenlik amiri ile orada bulunan bir genç arasında tartışma yaşandı. Genç, “yaptığınız ayıp. 70 yaşında, bastonlu adamı buradan kovuyorsunuz. Yazıklar olsun” dedi. Güvenlik amiri bunun üzerine “Provakatörlük yapma” yanıtını verdi.

            Sahne önündeki protokol bölümüne girmek isteyen AKP önceki dönem Aydın milletvekili Mehmet Ertürk, Kuşadası Şoförler odası Başkanı Hüsnü Öten’de başbakanlık korumalarının engeline takılarak salona alınmadı.