İtalyan heyetinden Kuşadası ziyareti

KUTO İtalyan heyeti ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com
 İtalya’da gıda üreticilerinden oluşan heyet ile İtalya’nın İzmir konsolos yardımcısı Dr.Antonio İanio  Kuşadası Ticaret Odasını (KUTO) ziyaret etti. Karşılıklı ticari ilişkilerin ele alındığı görüşmede, vize almada yaşanan sıkıntılar gündeme gelince İanio,”karşılıklı ticari ilişkilerin artacağı her çalışmanın içinde oluruz” yanıtını verdi.

            İtalya’nın Abruzzo bölgesinde ağırlıklı gıda sektöründen oluşan 70 farklı şirketin biraraya gelerek oluşturduğu bir birlik olan POLO’nun  başkanı Amedeo Figliolini, L’Aquila Ticaret Odası Başkan yardımcısı Agostino Del Re’nin içinde bulunduğu  İtalyan delegasyonu KUTO başkanı Serdar Akdoğan, meclis başkanı Mahmut Öztaş ile yöneticiler karşıladı. POLO’nun  başkanı Amedeo Figliolini, bölge olarak yaptıkları çalışmalarla, ilgili bilgi verdi ve karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek, farklı pazarlar oluşturmak için burada olduklarını vurguladı. Figliolini, Şirketlerinin gıda ve gastronomi üzerine oluşturulmuş bir birlik olduğunu, şarap, peynir, şarküteri ve mantar ve mantar çeşitlerini üreten firmalardan oluştuğunu ifade etti. Figliolini, özellikle şaraplarının ödüllü ve iyi şaraplar olduğunu, dağlık ve tarıma dayalı bir bölge olduklarını ve şarabın dışında başka ürünlerin de olduğu ifade etti ve hedef pazarlar anlamında ortak çalışmalar yapılabileceğini sözlerine ekledi. L’Aquila Ticaret Odası Başkan yardımcısı Agostino Del Re’de  iki ülke Ticaret Odaları arasındaki  ilişkilerin karşılıklı olarak dış ticaret hacmine olumlu etki yapacağını söyledi.

            İtalya delegasyonunu Kuşadası Ticaret Odası’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ve POLO  üyesi  firmaların detaylarının KUTO  üyelerine işbirliği/distribütörlük talebi olarak duyurulabileceğini söyleyen KUTO Başkanı Serdar Akdoğan’da konuşmasında, “bölgemiz turizm bölgesi. Kuşadası’na gelen İtalyan turist sayısı ise düşük. Karşılıklı işbirliği çerçevesinde Abruzzo bölgesinden de Kuşadası’na turist bekliyoruz. Yunanistan Konsolosluğu ile iyi ilişkiler çerçevesinde, Oda üyelerine uzun süreli  vize alınabiliyor.  Aynı ilişkileri İtalya Konsolosluğu ile de gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Bunun üzerine söz alan  İtalya Konsolos Yardımcısı Dr. Antonio Ionio’da böyle bir çalışma içine girmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti ve Kuşadası Ticaret Odası ile turizm ve ticareti geliştirici her türlü çalışmanın içinde yer almak istediklerini kaydetti.