Hijyen konferansı

Gıda Güvenliği ve Hijyen Konferansı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası'nda gıda ile ilgili faaliyet gösteren otel,motel,restoran,gıda üretim ve tüketim yerleri işletme sahipleri ve gıda işi yapan personele Gıda Güvenliği ve Hijyen konularında Ticaret Odası Konferans Salonun da bilgi  verildi. Kuşadası Tarım İlçe Müdürü Hasan Göçmen,  Tarım İl Müdürlüğü  Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın ve Veteriner Hekim Öznur Yılmaz tarafından verilen konferansa gıda ile ilgili tüm işletme sahipleri ve hizmet sektöründe, garson, aşçı, satın alma görevlisi  ve depocu olarak çalışanlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan Gıda işi ile uğraşan tüm işletmelerde hijyenin önemli olduğunu, bu yüzden işletmelerin temizlik konusuna dikkat etmeleri gerektiğini belirterek bu konferansların önem taşıması açısından geleneksel hale getirileceğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen Gıda Güvenliğinin tarihçesini anlatarak, ilçemizde yapılan denetimler, denetime tabi işletme sayıları ve kesilen cezalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan İl Tarım Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın Değişen yasalar ve tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlama konularında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca işletmelere gıdaları hazırlayan kişilerin giydikleri iş kıyafetlerinin düzenine de değinen Günakın, ambalajlama konusunda da bilgi verdi .

Konferansın devamında söz alan Veteriner Hekim Dr.Öznur Yılmaz tarladan, vatandaşa uzanan gıda zincirinin nasıl olması gerektiğini, fotoğraflarıyla Tanıtan slayt sunumunu yaptı.