Günel ile Poyraz’ın arasını “Ahlaksız teklif” bozmuş

Yazar Ergün Poyraz’ın, uzun süre Ömer Günel ile çalıştığı, “Muhaliflerime sahte hesaplarla saldır” teklifini ret ettikten sonra ise yollarının ayrıldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 18:26

Latif SANSÜR

Bu günlerde Belediye Başkanı Ömer Günel’e yakın sosyal medya hesapları ve basın ordusuyla linç edilen yazar Ergün Poyraz, nasıl ters düştüklerini Ömer Günel ile ilgili yazdığı “İsa’nın Çocukları” kitabında yer aldı. Poyraz’ın, bizzat Günel’in yaptığı “Muhalefeti sahte hesaplarla karalama teklifini“ kabul etmediği için aralarının bozulduğunu belirtti. . Aralarındaki gerginliğin çıkış noktasının 2020 yılında düzenlenen Kitap Günleri olmadığının altını çizen Poyraz’ın teklifi kabul etmesi halinde, belediye kaynaklarıyla oluşturulan, Nazilli’den Çine’ye, Efeler’den Söke’ye, hatta ulusal basına kadar  uzanan tetikçi kadrosu ile karalama amacıyla oluşturulmuş sosyal medya ordusunun içinde olacağı da ortaya çıkmış oldu.

SAHTE HESAPLARLA MUHALİFLERE SALDIR

Ömer Günel’in seçildikten sonra kendisine “Mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait bir daire” tahsis ettiğini burada çalışmalar yaptığını belirten Poyraz, 2020 Temmuz’unda yaşanan olayı şöyle anlattı; “Başkan Ömer Günel, belediyeye ait binaya gelerek, kendisini eleştiren muhalifler hakkında karalama kampanyası başlatılması teklifinde bulundu. Sahte hesaplarla yürütülmesi istenen bu teklifi hemen geri çevirdim. ‘Kendisine elimde kesin bilgi ve belge olmadan kimse hakkında yazı yazmayacağımı söyleyerek teklifini geri çevirince, sinirlenerek büroyu derhal boşaltmamı istedi. Nitekim 15 Ağustos’ta da zorla tahliye ettirdi’ diye konuştu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise ilk kitap fuarında yaşananların husumetin başlangıcı olduğunu belirtiyor. Ancak, bu açıklama, “Madem husumetliydiniz, fuardan hemen sonra neden Poyraz’a ofis tahsis etti” sorusunu akla getiriyor.

HUSUMET “HIRSIZLIK” SUÇLAMASIYLA TIRMANDI

Ofisin boşaltılması sırasında kendisine ait malzemelerin bir liste haline getirilerek emanete kaldırıldığı, ancak kişisel eşyalarının kendisine teslimi sırasında listedeki bir çok şeyin yerinde olmadığını belirten Poyraz, Ömer Günel için “Kapsamlı hırsız” ifadesini kullandı. Hırsızlıkla itham edilen Günel, Asliye Ceza Mahkemesi’nde Poyraz’a dava açtı. Poyraz, davada beraat etti. Günel’in İzmir 12. Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz sonrası tekrar toplanan mahkeme, kararını değiştirmedi. Poyraz, “Hırsızlık üzerine yapıştı” diye sosyal medyada Günel’i işaret etti.

“GAZETESİNİN BAŞYAZARI OLDUM”

Poyraz, Ömer Günel’in kendisine daire tahsis ettiği süreçte, kendisine “yazı yazdırdı”ğını da belirtti. İkili arasındaki başka bir davayla ilgili bilgi veren Poyraz, “Ömer Günel orada benim gazeteci olmadığımı, gazetecilikten para kazanmadığım yalanını yüzü bile kızarmadan söyleyebilmiştir. Oysa Belediye’nin, yani kendisinin yönettiği Güney Ege Haber Ajansı adlı sitenin başyazarı bendim. Eğer Gazeteci değilsem burada bana neden yazı yazdırdı. Üstelik yazdırmakla da kalmadı, buradaki yazılarımı ayda bir yayınladığı Kuşadası Gazetesi’nde habersizce çalarak yayınladı. Yurt Gazetesi’nde benimle iki sayfa röportaj yaptı. İnsan olan insan, gazeteci olmayan biriyle röportaj yapar mı? Adama sen deli misin demezler mi?” diye konuştu.