Günel adaylığını açıkladı

Ömer Günel: Bizi bir arada tutan şey menfaatler değildir. Bizi bir arada tutan şey , vefadır, sadakattir, örgüte ve örgüt büyüklerine olan saygıdır.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası CHP İlçe örgütünde kongre heyecanı başladı. 6 Şubat’ta başlayacak delege seçimleri öncesi CHP Belediye Meclis üyesi, Avukat Ömer Günel ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı. Parti binasında kalabalık bir partili grubu önünde adaylığını açıklayan Günel, Parti içi demokrasiye inanan , tabanın sesine her zaman kulak veren  partililerle seçimlere katılmaya karar verdiklerini söyledi. Partilisi CHP’li Belediye Başkanı Esat Altungün’ün kentte eleştiri toplayan bazı uygulamalarına karşı çıkan, muhalefet eden Ömer Günel, “Bizi bir arada tutan şey menfaatler değildir. Bizi bir arada tutan şey , vefadır, sadakattir,örgüte ve örgüt büyüklerine olan saygıdır. Bu değerlerin ne olduğunu bilmeyenler daha çok hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Bize partiyi bölüyor diyorlar. Aksine biz birleştirmek için buradayız. Kimseyle kavgamız yok. Hele ki partimizle, belediye başkanımızla, ilçe yönetimimizle hiç kavgamız yok. Bizimle kavgası olanların elini sıkmaya, gönlünü almaya hazırız. Tek dileğimiz belediyemizle birlikte iktidarımızı daha güçlü ve ilelebet payidar kılmaktır. Üyesine sahip çıkan, onu geliştiren, yetiştiren bir örgüt anlayışını hakim kılmak için adayız. Bu gün sahibi olduğu yerel iktidarı projeyle, öneriyle destekleyen, sokağın sesini dinleyen, belediye ile sokak arasında köprü olabilen, vatandaşın sorunlarını uygun bir şekilde belediyeye ileten bir örgüt için adayız. İstibtad yönetimlerinde olduğu gibi; üyelerini sizden bizden diye ayıran değil, hoşumuza gitmezse de eleştiren, öneren üyesine sahip çıkan bir örgüt için adayız. Kısacası şüphe siyaseti yapan değil, şeffaf, üyesini kucaklayan bir örgüt için adayız. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasi kültürüne sahip, biat eden değil , özgür iradesini ifade edebilen bir tabana sahiptir. Hiçbir zaman kapıkulu olmamış sizlere sahiptir.İnsanların kişilikleri üzerinden siyaset yapmadık yapmayacağız. Kongre sürecinin sonucu ne olursa olsun biz, siz , örgüt içi demokrasi kazanacaktır.Biz her zaman bu çatının altında daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Dün hiçbir güç bizi buradan uzaklaştıramadı, uzaklaştıramayacak...Birlikte çalışıp , bir arada olacağız “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1 Kasım 2011 tarihi itibariyle ; üyelerinin katılımıyla önce delegelerini sonra da ilçe örgütünün yöneticilerini seçmek için bir kongre süreci başlatılmıştı. Kuşadası’nda Delege Seçimleri 06 Şubat tarihinde başlayıp 19 Şubat tarihinde sona erecek.Nisan ayında da delegeler ilçe yönetimini belirleyecek.

            Kuşadası CHP İlçe örgütünde Avukat Ömer Günel ‘in yanı sıra belediye başkanının desteklediği mevcut ilçe başkanı Mehmet Gürbilek’in de aday olduğu, adaylığını önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir toplantı ile açıklayacağı öğrenildi.