Örneğin, Kurvaziyer turizmi hakkında hiçbir deneyimi olmadığı bilinen, dönemin pazarlardan sorumlu meclis üyesi Yusuf Emik, Almanya’nın Hamburg kentinde 2013 yılında yapılan Seatredae Kurvaziyer Fuarında tek başına katılarak Kuşadası’nı temsil etmiş. Emik, Kuşadası kamuoyu 2014 yerel seçimlerine odaklanmışken, seçime sadece 12 gün kala Miami’de yapılan Kurvaziyer fuarına da katılmış. Bir diğer meclis üyesi Murat Saraç, Avrupa’da yapılan neredeyse tüm fuarlara katılmanın yanında, bir de Miami’de yapılan Kurvaziyer Fuarında ilçemizi temsil etmiş.
Fahiş ödemeler
Esat Altungün döneminde fuar alanı ve stant kiralanması, kokteyl, konaklama ile dağıtılan broşür, kitapçık, hediyeliklere ödenen rakamlar ise dudak uçuklatıyor. Ödemeler yasal anlamda sorunsuz görünmesine karşın vicdanları sızlatıyor.
Yine örnek vermek gerekirse; Esat Altungün döneminde, 2011 yılında İzmir’de yapılan turizm fuarında stant, yer kirası için 11.800 lira ödenmiş. İki yıl sonra ise 05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılan İzmir Turizm fuarı için KDV dahil 194.700 Lira ödenmiş. Bir yıl sonra Özer Kayalı döneminde, düzenlenen 2014 fuarında ise, geçmişin iki katı büyüklüğündeki stant ve aynı işler için sadece 22.306 Lira harcanmış.
Bu harcamada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, İzmir Turizm fuarı ile aynı yıl Londra fuarı için firmanın yaptığı işlerin mimari ve teknik onayını, hiçbir bilgi ve deneyimi olmayan, ilk okul terk bir Belediye işçisinin başkanlığını yaptığı komisyon vermiş. Üstelik üç kişilik komisyon resmi kayıtlara göre gitmedikleri halde, Londra’da yapılan fuar standı ile ilgili “kabule engel olacak eksik, kusur ve arıza bulunmadığı” raporu düzenlemiş.