Flaş-Flaş-Flaş Belediye Başkanı Altungün ilk kez basınla buluşuyor !

İşte Sosyal Demokrat belediye başkanı tavrı..Sadece kendisini göklere çıkaran veya hakkında bir tek kelime olumsuz haber yapmayan basına kahvaltı veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Kuşadası’nın iktidar olan, ama muktedir olamamış belediye başkanı görevinin iki buçuk yılını geride bırakırken bazı basın mensuplarını hatırladı. Cumartesi sabahı Güvercinli Park’ta bazı seçmece basın mensuplarına kahvaltı verecek. Ortak yönleri belediye başkanını desteklemek veya hakkında olumsuz hiçbir şey yazmamak olan basın mensubu arkadaşlarımızın, belediye başkanının bir kahvaltısını yemeleri çok güzel. Afiyet olsun, kalemlerinden bal damlasın.

Şeffaf belediyecilik sözü vermesine rağmen, şifreli ihale odasının mucidi, Sosyal Demokrat belediye başkanı bazı basın mensuplarını ise davet etmeyerek bir ilke daha imza attı. Bizim her sabah büyük bir keyifle, alın terimiz ve helal parayla alarak yediğimiz bir simidimiz oluyor. Parasını kimin ödediğini bilmediğimiz kahvaltıyla işimiz yok. Eğer Altungün kahvaltılık bal, reçel, sosis, salam sucuğun parasını kendi cebinden veriyorsa yiyen meslektaşlarımıza helal hoş olsun. Ama yok, eğer parasını doğrudan temin veya başka bir yöntemle belediye kasasından ödetiyorsa umarım boğazlarına dizilmez. Tabiî ki böyle durumlarda gönüllü (!) kahvaltı veya yemek sponsorlarını ayrıca değerlendirmek lazım.

Bizim derdimiz kahvaltı değil, gazetecilik. Biz davet edilmediğimize ve orada soru sorma şansımız olmadığına  göre, meslektaşlarımızdan bir dayanışma istiyoruz. Bizim adımıza bir iki soruyu belediye başkanına yöneltirse hem kamuoyu aydınlanır, hem de  kahvaltı amacına ulaşır.

Soru 1:

Sayın Başkan, uygulamalarınızla olmazsa da üyesi bulunduğunuz parti açısından emeğe saygılı olduğunuzu var sayarak kahvaltı edilen bu Güvercinli parkta Peyzaj mimarı Onur Gümüşer, Göksel Kanca, Şemsettin Onay, Yakup Topal, Mustafa Topal ve İsmail Lafçı isimli kişiler sigortasız çalıştı mı? Bu yönde bir soruşturma açıldı mı?

Soru 2:

Güvercinli Park hangi yöntemle yapıldı? Malzemenin ne kadarı hangi yöntemle,  hangi işyerlerinden alındı?

Soru 3:

Turizm kentine yakışır bir park için büyük çabalar harcandı. Parkın yanındaki tezgahları ile eski çocuk oyun alanının içindeki tekstil pazarı bu parka ve Kuşadası’na yakışıyor mu? Bu görüntü her demecinde “Kuşadası’nı turizmde bir numara yapacağız” diyen sizi hiç rahatsız etmiyor mu?

Soru 4:

Vatandaşın sağlığını düşünmek birinci görevi olan Belediyenin gerek İsmail Cem Meydanına, gerekse Güvercinli Park’a açtığı çay bahçelerinde kriterlere uyuluyor mu? Örneğin yüz, yüzeli kişinin aynı anda oturduğu çay bahçesindeki çay ve meşrubat bardakları hangi mutfakta, hangi suyla yıkanıyor? Çalışanlar tuvalet ihtiyaçları başta olmak üzere diğer temizlik ihtiyaçlarını nerede nasıl görüyor?

Şimdilik sorularımız bunlar… Biz davet edilsek bunları soracaktık….

Haa bu arada.. Bizce başkan bu kahvaltıları geleneksel hale getirmeli..

İlk bir aylık program şöyle olabilir örneğin; Önümüzdeki hafta amcanın inşaatında, sonraki hafta Setur Marina’da, üçüncü hafta Endüstri Meslek Lisesinin köşesindeki sözde Halı Saha tesislerinde, son hafta ise parsellenmesi, pardon dağıtımı tamamen biteceği için Nazilli pazarında olabilir…

Biz katılmazsakda  o mekanlarla ilgili sorularımızı meslektaşlarımız aracılığıyla sorma fırsatı yakalarız…