Balıkçı Barınağı ile birlikte deniz dolduruluyor

Balıkçı barınağı ile birlikte, denizin doldurulmasını öngören projeyi Ege Ports Değil, CHP li belediye hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

 

Kuşadası’nın limanı ile ilgili tartışmalar yapılırken, CHP’nin cesur yürek (!)  belediye başkanı bir iş makinesi ve traktörle yıkım şov yaparken, Liman Platformunu kendi emellerine alet edecek liderliği ele alırken, 15 bin imza toplanırken kamuoyunda hep bir tedirginlik vardı. Kimileri “Bizim bildiğimiz, tanıdığımız Esat Altungün bu davayı kamuoyu adına sonuçlandırmaz.Ona güvenip 2003 yılından bu yana onurla sürdürülen Liman Davasını ona bırakmayın” derken; kimileri de “Belediye başkanı mutlaka önder olsun, bu hareketi kamu adına yürütsün” dedi.

Sonuç:

            Birinciler haklı çıktı. Altungün kendi yararını kamunun, doğup büyüdüğü Kuşadası’nın önünde gördü. Liman Platformuna onulmaz bir darbe vurarak, 7-8 yıllık kazanımı Ege Ports’a hediye etti.

            Altungün, “Hak,Hukuk,Kamu yararı” dedi, “Mahkeme Kararlarını uygulayacağım” dedi. Sonra ne olduysa oldu, “Mahkeme kararlarını yerine getirmeyeceğim. Bedeline hazırım” diyerek hak, hukuk, mahkemeleri ayaklar altına aldı.

            “İmzalarınızın  gereğini yerine getireceğim” diyerek, vatandaşın 15 bin imzasını Ege Ports ile pazarlık masasına koydu.

            Mahkemenin, Bakanlıkların, Hukukun “Artık limandaki işyerlerini yıkmanızı engelleyecek hiçbir şey yok” çağrılarına kulaklarını tıkadı.

            Her konuşmasında “Kırmızı çizgilerimiz var” dedi.

Ve son darbeyi kendi elleriyle “Kırmızı çizgilere” vurdu.

Her santimetresi Ege Ports’un isteği doğrultusunda hazırladığı belli olan sahil dolgu projesi kapsamında o kırmızı çizgisini de yok etti. Balıkçı barınağını da dolduracak projeyi bakanlığa sundu.

                                   ***

Bazı çevrelerce dillendirilen bir pazarlık söz konusu..

Eğer doğruysa;

Altungün’ün limandaki işyerlerini yasallaştırması karşılığında limanı işletenler ellerini ceplerine atacak.

Doldurulacak balıkçı barınağının Ege Ports’a otopark olarak tahsisini de kapsayan  denizin doldurularak katledildiği sahil düzenleme planını hayata geçirecek finansmanı sağlayacak.

Tepkileri dindirmek için Ege Ports önümüzdeki günlerde limandaki işyerlerinin ikinci katlarını yıkacak.

Tüm bunlardan sonra rahatlamış, sorunlarını çözmüş, istediklerini almış Ege Ports, Esat Altungün’e gelecek seçimler için seçim yardımı (!) yapacak.

Kuşadası’mı?

Kuşadası’nı düşünen kim?