Arınç:Herkesin ahlakı, erdemi ile tanıdığı insanların kurduğu bir partiyiz

Alevi işadamı Haydar Kotan ile Muhasebeci Mine Odabaşı da AKP'nin aday tanıtımında Arınç ın yanında saf tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Partisinin Aydın il aday adaylarını tanıtma toplantısına katıldı.Kültür Turizm İl Müdürlüğü salonunda ki tanıtım toplantısında konuşan Bülent Arınç, AKP’nin seçim başarılarını anlatırken partisini “Herkesin ahlakı, erdemi ile tanıdığı insanların kurduğu bir partiyiz” diye tanımladı.

 

Partisinin kuruluş aşamasını anlattığında bazı çevrelerin kendilerine başarı şansı tanımadığını söyleyen Arınç, sonrasındaki başarılarının ise şaşkınlık yarattığını belirtti. Arınç   “Biz akp olarak dört seçimden, iki referandumdan başarıyla çıkmış partiyiz, sabıkamız yok başarılarımız var. Üç ay sonra yine bir zafer elde edeceğiz.Bu başarıların nedeni temiz, Namuslu, yolsuzlukla savaşan insanlardan oluşan bir ekibiz. Herkesin ahlakı, erdemi ile tanıdığı insanların kurduğu bir partiyiz.Sizin aile fotoğrafınızı çok beğendik dedi millet. Sizden önce bir aile fotoğrafı Demirel ve etrafı vardı. Onun meşhur aile fotoğrafını hepiniz biliyorsunuz. Millet bize sizler milletin alınterini cebine akıtacak haysiyetsizlerden değilsiniz dedi. Çok sıkıntılar yaşadık.  Bu yüksek yargıyla o zaman neyler neler yaşadık. A hakkında verdiği kararı, Tayyip Erdoğan sözkonusu olunca değiştiren yargıyı gördük. Ama hepsi geçti.  Bir ara önümüze 367 hokkabazlığını çıkardılar, biz hokkabazlığı bilmeyiz. Sonra geceyarıları bildiriler yayınladılar.Höt dediklerinde şapkamızı alıp kaçacağımızı sandılar. Devir şapkayı alıp kaçma devri değil, milletin iradesine sahip çıkma devri. Bu cesaretimiz var ki, 8 yıldır, bütün fitneler, balyoz, Ergenekonlarla mücadele ettik”dedi.

 

 Partisine yoğun bir milletvekili adaylık başvurusu yapıldığını söyleyen Arınç,  “Partimize 6 bin  aday adayı başvurdu. Eğer herkese izin vermiş olsaydık, aday aday sayısı on binleri geçebilirdi. Bürokratlar, belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin aday olmasını engelledik. Ancak yinede yoğun bir başvuru var. Örneğin 9 Milletvekili seçecek olan Urfa’da 300 başvuru var. Aydın’da ise 7 milletvekili seçilecek 31 başvuru var üç katı. Ege bölgesinde bu işleri ölçülü yapıyoruz. Mademki Türkiye’nin en güçlü partisiyiz, Aydın’ın güçlü parti olmalıyız”dedi.

 

Partisinin kurulduğu tarihten bu yana girdiği seçimler ve referandumlarda başarısını anlatan Arınç, Milletvekili seçimlerinin partileri açısından büyük bir sıçrama olacağını kaydetti.  “Şu anda bütün anketlerde partimizin açık ara önde olduğu görülüyor. Ama bu hazıra konmak, ihmal etmek anlamında değil” diyerek partililerinin çalışmalarında rehavete kapılmamalarını istedi..

 

Adaylarla toplu bir fotoğraf çektiren Başbakan yardımcısı Bülent Arınç daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesinin restore ettiği Cihanoğlu Bilgi ve Kültür evinin açılışını yaptı. Arınç açılışta ülkedeki tüm vakıf eserlerine sahip çıktıklarını ve onarımları için çaba harcadıklarını belirtirken de “161 Cemaat vakfı dahil ülkedeki tüm vakıflar bizden soruluyor. Hepsine katkıda bulunuyoruz. Şu anda ülkedeki onarımı süren beş kilise başta olmak üzere 350 vakıf eserini onarıyoruz. Bunların hepsi zenginliklerimiz dedi.