Soğucak Mahallesi’nde evinin olduğu sitedeki usulsüzlüklerin, yasa dışılıkların üzerine giden vatandaş hedef haline getirildi. Bera Sitesinde imara aykırı bir çok uygulamayı defalarca şikayet etmesine rağmen, belediye yetkililerinin göz yumduğunu,10 yıldan uzun bir süre otel olarak hizmet veren villa sahiplerinin ceza alması, yıllarca kaçak su kullanıldığı için mühürlenmesi mücadelesi veren Kılınçkaya, bu kanunsuzlukların sorumlularının kendisine karşı birleştiğini, belediye içindeki bazı kişi ve yöneticilerin de onlara destek verdiğini söyledi. Yıllardır üyesi olduğu CHP’nin kazandığı Kuşadası belediye yönetiminin uygulamalarından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.
10 YIL KAÇAK OTEL İŞLETİLMİŞ
Kılınçkaya, 2014 yılından bu yana gayri resmi, ruhsatsız otel olarak işletilen villadan tüm site sakinlerinin rahatsız olduğunu belirterek, “Şato yavrusu tripleks Villa on yıl boyunca kaçak otel olarak çalıştı. Tek kuruş vergi ödemedikleri, personeli sigortasız çalıştırdıkları, ASKİ şebeke suyunu kaçak kullandıkları şikayetim üzerine ortaya çıkınca mühürlendi. Haklarında kamu davası açıldı. Ayrıca belediye yetkililerinin göz yummasıyla imara aykırı kapalı yüzme havuzu yapıldı. Yola 5 metre olması gerekirken sıfır çekme mesafesi ile inşaat yapıldı. Yine şikayetlerim üzerine iki kez yapı tatil zaptı tutuldu. Mücadelem sonunda Encümen’den yıkım kararı çıktı, 685 bin lira ceza kesildi. 25 Eylül’e kadar yıkımın gerçekleşmesi gerekiyordu, belediye başkanı ve görevlileri göz yumduğu için yıkım gerçekleşmedi ” dedi. Kendisine karşı bir dizi kumpas kurulduğunu, haklarında ondan fazla şikayet dilekçesi verdiği belediye yetkililerinin de bu kumpaslara destek verdiğini dile getirdi.
UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDILAR
Villanın sahipleri Mustafa Yalçın ile Ülkü Sedef’in aile mahkemesine başvurarak kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdıklarını da belirten Kılınçkaya, “Mahkemeye verdiğim itiraz dilekçesinde tedbir isteyenlerin asıl beni rahatsız ettiğini, evimin önüne gelip hakaretler yağdırdığını, tehdit altında olduğumu belirttim. Kuşadası 1. Aile Mahkemesi kararı kesin olarak iptal etti.” diyerek başka bir komplo ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR
Site içerisinde yıkım kararı olan evlerden birinin günü birlik kiraya verildiğini, bu evlerden birinin sahibinin kendisi hakkında tazminat davası açtığını belirten Ali İhsan Kılınçkaya, “Burada imar yolsuzluğu nedeniyle yıkım kararı bulunan evler günü birlik kiraya veriliyor. Belediye’den numarataj ihalesini alan bir firmanın yöneticisi bu evlerden birini kiraladı. Buradaki taahhüdü bitip, Bodrum Belediyesinden ihale alınca taşındı. Ev sahibi, giden kiracısının benden rahatsız olduğunu, bu nedenle evden çıktığını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 260 bin liralık tazminat davası açtı. O şahısla hiçbir problem yaşamadık, ama belediye işin içinde olunca ev sahibi lehine ifade verdi” şeklinde konuştu.
DEVLET GÖREVİNİ YAPAN VATANDAŞINI KORUMALI
Kanunsuzlukların üzerine gitmekle vatandaşlık görevini yaptığını söyleyen Kılınçkaya, “Sorumluluk sahibi vatandaşını devlet taktir etmez, koruyup kollamaz ise hırsızlar, kanunsuzlar, vergi kaçakçıları, dolandırıcılar itibarlı olur. Yaptığım tüm şikayetlerde haklı olduğum belgendi, hepsi hakkında yasal işlem yapıldı. En çok üzüldüğüm nokta, atalarımdan bağlı olduğum, üyesi olduğum CHP’li belediyenin imar yolsuzluklarına, hukuksuzluklarına karşı asli görevini yapmakta isteksiz davranması, belediye yetkililerinin bu kanunsuzluklara göz yummasıdır” ifadelerini kullandı.